Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Tim Holmes / Flickr

Kvällen Steve Jobs återvände till Apple

Den 20 december 1996 återvände Steve Jobs till Apple. Nu har ett antal bilder från den kvällen publicerats på internet.

Apple-utvecklaren Tim Holmes satt och jobbade över kvällen den 20 december 1996 när hans chef rusade förbi och bad honom omedelbart komma till företagets stora hörsal. Holmes ringde sin fru som även hon arbetade på Apple, men ingen av dem visste vad som var på väg att hända.

  • Gil Amelio till vänster och Steve Jobs i bakgrunden.

    Bild: Tim Holmes / Flickr
  • Steve Jobs kvällen han återvände till Apple.

    Bild: Tim Holmes / Flickr

På mötet meddelade företagets dåvarande vd #Gil Amelio att Apple köpt Jobs företag #Next och att Jobs skulle återvända till Apple som konsult under en begränsad tid. Steve Jobs gjorde honom sällskap på scenen och resten är, som det brukar heta, historia. Inom ett år var Gil Amelio petad som vd och Jobs hade tagit över.

Bilderna som Tim Holmes lagt ut på bildsajten Flickr togs med Apples #Quicktake-kamera, en produkt som Apple lade ned kort därefter. Kamerans bildkvalitet var inget att skryta om, och Tim Holmes konstaterar att kameran inte hanterade färger något vidare då Steve Jobs kavaj i själva verket var svart, inte mörkröd.

Tim Holmes har publicerat sammanlagt tolv bilder från kvällen.

Du kan läsa mer om Steve Jobs tid efter Apple, på Next och återkomsten till bolaget i 99macs stora reportage om Next.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.