Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Quicksilver når version 1.0 efter 10 års betatestande

OS X-programmet Quicksilver kommer ut från beta-stadiet – tio år efter sin debut. Användare kan utföra en mängd uppgifter via olika kortkommandon från tangentbordet. Quicksilver har sedan några år en konkurrent i programmet Alfred.

För tio år sedan kom första versionen av #Quicksilver, programmet som låter användare göra en mängd uppgifter direkt från tangentbordet. Allt från att öppna program, göra en sökning på Google eller mejla en kontakt från Adressboken. Programmet har fram till nu varit märkt med beta, men i och med att programmet når upp till version 1.0 försvinner den stämpeln, står det i ett blogginlägg på programmets webbplats. En av huvudutvecklarna Patrick Robertson säger så här om den nya version:

Quicksilver 1.0 betyder inte bara stabilitet, det betyder hela paketet: lokaliseringar för alla våra användare; API:er som är lätta att använda för att skapa plugin och Applescript-tillägg för utvecklare; och ett tillförlitligt, lyhört support system.

Den nya versionen av Quicksilver släpps för Mac OS X 10.6, 10.7 och 10.8 och är gratis. Under programmets tio år har utvecklingen flyttat från Nicholas Jitkoff, som gått vidare till att arbeta hos Google, till att bli opensource, eller öppen källkod.

Den nya Lägg till Katalog-funktionen. Besök mappen som ska läggas till för att inkludera innehållet.

Bland nyheterna i ändringsloggen för version 1.0 finns stöd för Retina-skärmar, en ny Lägg till Katalog-funktion, support för alternativa sök-synonymer (se video nedan) tillsammans med en lång lista över mindre förbättringar, men kärnan i programmet är samma som alltid. Precis som andra liknande program som #Alfred och #Butler bygger Quicksilver vidare på OS X inbyggda #Spotlight sökfunktionalitet på flera kraftfulla sätt. Användare kan öppna filer och program och utföra flera uppgifter med tangentbordskommandon.

I samband med lanseringen av den nya versionen har två av utvecklarna bakom Quicksilver intervjuats på bloggen.

För omkring fem år sedan blev Quicksilver opensource och i samband med det intervjuades Nicholas Jitkoff av Lifehacker. Framtiden för Quicksilver lät allt annat än ljus – han till och med rekommenderade användare att byta till andra alternativ, vilket banade vägen för exempelvis Alfred som nyligen släpptes i version 2.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.