Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple driver datacenter med sol- och bränsleceller

Satsningen på förnyelsebar energi fortsätter hos Apple. Företaget har nu tagit delar av sin installation av sol- och bränsleceller i drift.

Det gigantiska datacentret i Maiden, North Carolina i USA skapades för att driva Apples olika molntjänster. Icloud, Itunes och App Store tillhör tjänster som helt eller delvis drivs där. Redan under planeringen av datacentret fanns förnyelsebar energi med i tankegångarna.

I dagsläget har företaget en installation med bränsleceller, drivna av biogas, som genererar 83 miljoner kilowattimmar, per år. Apple har beslutat dubbla antalet bränsleceller så att uteffekten når upp till 166 miljoner kilowattimmar. Enligt Gigaom kommer Apple att aktivera resten av bränslecellerna inom kort.

Apple har täckt ett gigantiskt fält på 404 685 kvadratmeter med solcellspaneler vilka i dagsläget genererar 42 miljoner kilowattimmar årligen. Även denna installation ska dubbleras vilket totalt sett ska ge 84 miljoner kilowattimmar.

När samtliga solcellspaneler och bränsleceller är i drift kommer Apple enligt företagets senaste miljörapport att producera 167 miljoner kilowattimmar årligen. Detta räcker till cirka 60 procent av vad som krävs för att driva datacentret. Apple köper in övrig el från källor som enbart nyttjar förnyelsebar energi som vattenkraft och vindkraft.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.