Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tv-tjänsten Magine flyttar kabeltv till molnet

På måndag lämnar svenska tv-tjänsten Magine beta-stadiet. 99mac besöker huvudkontoret i Stockholm för att ta reda på detaljerna.

I september förra året släppte svenska #Magine en betaversion av tjänsten tillsammans med en app för Iphone och Ipad till ett tusental användare. I korthet innebär tjänsten att #kabeltv flyttar ut i molnet. Användarna behöver ingen #digitalbox hemma utan allt som behövs för att se på tv är ett konto hos Magine. Nu är tjänsten redo att släppas i en "första version" och lämna beta-stadiet. 99mac besökte deras kontor i Stockholm för att ta reda på vad som kommer framöver. I ett mejl med information som gick ut till beta-testarna under fredagen står följande:

"En gång i tiden var det någon som ifrågasatte om jorden verkligen var platt. På samma sätt startade vi med en fråga: Varför ska det vara så sjukt svårt att se på tv på sina egna villkor? År senare är jorden bevisat rund, våra hår är lite gråare och vi är äntligen på god väg att uppnå vår vision om en bättre tv-upplevelse."

Magine gör det möjligt att titta på tv vart som helst. Titta i appen i telefonen likaväl som i tv-apparaten hemma. Tv ska finnas där användaren är. Börja se på ett program hemma i soffan och fortsätt sedan titta i surfplattan på väg till exempelvis jobbet. Förutom det som sänds på varje kanal just nu finns också ett arkiv bakåt i tiden som användarna kan se på.

Nästa vecka är det alltså dags att lämna beta-stadiet. En ny sajt och en förbättrad app för IOS släpps. Till att börja med kommer också en app för Samsungs smarta tv-apparater medan en app till LG är på gång.

Under tiden som tjänsten testats har det funnits lite olika kanaler i utbudet, men i den uppdaterade tjänsten som kommer finns 30 kanaler och ett tusental program. I kanalutbudet finns exempelvis alla kanaler från SVT och TV 4, CNN, Eurosport och några barnkanaler. Se hela listan längst ner i artikeln.

Det kommer gå att testa tjänsten gratis under en månad. Förutom de existerande beta-testarna kommer Magine börja släppa in människor från väntelistan som byggts upp sedan september. Det kommer också fortsättningsvis att krävas en inbjudan till tjänsten för att allt ska växa under kontrollerade former. Efter gratismånaden är slut kostar det 99 kronor i månaden. Det kommer också att finnas ett gratiskonto med sju kanaler.

Till att börja med lanseras tjänsten i Sverige och kommer bara att fungera här. Men Magine planerar att expandera ut i Europa. Dessutom kommer fler kanaler att läggas till efterhand och företaget har många funktioner och nya plattformar som de vill lägga till vart efter.

Det går att lägga till flera enheter till sitt Magine-konto, men det går bara att se på samma kanal på en enhet i taget. Däremot är det möjligt att se på exempelvis en kanal på Ipad och en på tv:n.

Vad är då nytt i appen för IOS? Tidslinjen över vad som visas på vilka kanaler har blivit snabbare att navigera i. Det finns en ny bildvy där användarna kan se vad som visas på de olika kanalerna och direkt börja kolla på något som ser intressant ut. Appen har också fått en fritextsökning som varit mycket efterfrågad av beta-testarna tillsammans med några andra verktyg för att hitta bland Magines utbud.

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.