Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Robert Scoble / Flickr

Adobes teknikchef börjar på Apple

Adobes teknikchef Kevin Lynch går till Apple. Lynch försvarade länge användande av Flash i mobiltelefoner och har varit en av Apples största kritiker när det gäller avsaknad av tekniken i IOS.

#Adobe meddelade under tisdagen att företagets teknikchef #Kevin Lynch har sagt upp sig för att börja på Apple. Lynch nya arbetsgivare bekräftade senare uppgiften.

Kevin Lynch övergång från Adobe till Apple är kontroversiell. Under flera år kritiserade Lynch sin nya arbetsgivares val att utesluta #Flash, Adobes plattform för multimedia, från IOS. I denna film låter han bland annat köra över en Iphone med en ångvält. I en intervju har Kevin Lynch tidigare beskrivit Apples strategi för Flash i IOS som negativ för Apples kunder. Steve Jobs beskrev i ett öppet brev Flash som en sluten plattform med stora problem med säkerhet och prestanda. I slutet på 2011 meddelade Adobe att de slutade arbeta med Flash för mobila plattformar till förmån för #HTML 5.

Enligt uppgifter via webbsajten All Things D hade Lynch först siktet inställt på jobbet som vd på Adobe. Kanske blev väntan på toppjobbet för lång och Lynch nya jobb som teknikchef på Apple innebär att han ska koordinera hårdvaru- och mjukvaruutvecklarnas arbete. Kevin Lynch kommer att rapportera direkt till #Bob Mansfield, chef över Apples forskningsavdelning och också medlem i företagets ledningsgrupp.

Journalisten MG Siegler skriver i en kommentar på sin blogg att Lynch under sin senare tid på Apple legat bakom skapandet av Adobes molntjänster, något Siegler tror kan komma till nytta för Apple.

Kevin Lynch är inte den förste chefen som på senare tid valt att gå till Apple från Adobe. Förra året lämnade #Todd Teresi Adobe för att ta över som chef för Apples annonstjänst #Iad.

Kommentarer
26 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.