Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Sapphire

Sapphire släpper HD 7950 Mac Edition

Sapphires nya grafikkort HD 7950 Mac Edition visades på årets Cebit-mässa för första gången. Nu släpps kortet till marknaden och i Sverige går det att köpa i slutet på denna månad.

Sapphires nya grafikkort för Mac Pro var en av årets överraskningar för Mac-användare. Kortet visades upp för första gången på årets Cebit-mässa. Sapphire HD 7950 släpptes för drygt ett år sedan till PC-marknaden, nu kommer en version för OS X.

Sapphire HD 7950 Mac Edition är utrustat med tre gigabyte grafikminne av GDDR5-typ. Kortet skall enligt leverantören innebära rejäla prestandaökningar i spel och andra grafikintensiva applikationer. HD 7950 Mac Edition erbjuder stöd för OpenGL 4.2 och Open CL 1.2.

Den maximala skärmupplösningen via mini displayport-anslutningarna är 3840 x 2160 pixel per skärm i OS X. Kortet erbjuder också en HDMI 1.4a-anslutning som klarar samma upplösning. Det finns en dual-link DVI-anslutning för de som exempelvis använder Apples äldre 30-tums Cinema Display-skärmar.

Sapphire HD 7950 Mac Edition är kompatibelt med Mac Pro-modeller från 2010 eller senare. Datorn måste ha en PCI-Express x16-kortplats ledig (i praktiken två platser då kortet är brett) och drivrutiner som stöder OS X Lion 10.7.5, Mountaion Lion 10.8.2 och Windows medföljer grafikkortet.

Webbutiken Komplett tillhör de som kommer att sälja grafikkortet. Prislappen blir 3 995 kronor och beräknas vara tillgängligt i slutet på denna månad.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.