Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Yutaka Tsutano / Flickr

Hackare döms till flerårigt straff för stöld av Ipad-data

En person dömdes i USA under måndagen till fängelse i tre år och fem månader för att ha stulit användardata från omkring 120 000 Ipad-användare.

En domstol i USA har dömt en person till fängelse i tre år och fem månader för att ha olovligt använt den amerikanska telefonoperatören AT&T:s servrar och för identitetsstöld, rapporterar Reuters. Straffet ligger i den övre skalan som det åklagarna sökte.

Bland de 120 000 Ipad-användare som drabbades av personens förehavanden år 2010 fanns enligt försvaret Diane Sawyer, nyhetsankare från ABC News, New Yorks borgmästare Michael Bloomberg, Chicagos borgmästare Rahm Emanuel och Hollywood-producenten Harvey Weinstein. Advoktat Paul Fishman sa i ett uttalande:

När det blev klart att personen var i trubbel, hittade denne på att allt varit ett försök att göra internet säkrare. Juryn gick inte på det och inte domstolen heller när straffet bestämdes.

Den åtalade ville bli dömd till skyddstillsyn. Försvaret sa att inga lösenord blivit hackade, och att ett långt fängelsestraff var omotiverat med tanke på att åklagare nyligen sökt sex månader i ett annat mål med "mycket mer påträngande fakta."

Åklagarna kallade personen för en "välkänd datorhacker och internettroll" som försökt störa internettjänster tillsammans med en medåtalad som erkände sig skyldig i juni 2011 för samma åtalspunkter och dömdes till ett år i fängelse, enligt Macrumors.

De båda anklagas för att ha använt en "account slurper", som matchar e-postadresser med identifierare för Ipad-användare. Med hjälp av "brute force"-attaacker har de sedan kommit åt data från användarna som surfat via AT&T-servrar.

Informationen som stals publicerades sedan via webbplatsen Gawker i en artikel som namngav kända personer vars e-post komprometterats. Webbplatsen åtalades inte. I artikeln hävdade Gawker att datan kom från ett skript på AT&T:s webbplats som var tillgänglig för alla.

AT&T har tillsammans med Apple lanserat en tjänst med trådlöst internet för Ipad i USA. Efter attacken har de stängt ner funktionen som gör det möjligt att komma åt e-postadresser.

Den åtalades advokat Tor Ekeland säger att de kommer att överklaga domen och enligt en artikel hos Ars Technica kommer personen att representeras av Orin Kerr, välkänd juridikprofessor och bloggare, samt Electronic Frontier Foundation.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.