Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Regeringen öppnar för kortare uppsägningstider

Tre månaders uppsägningstid av abonnemang på mobil, bredband och tv ska bli en månad föreslår regeringen. Abonnemangsvillkor ska också bli tydligare, skriver IT-minister Anna-Karin Hatt på sin blogg.

I ett förslag från regeringen föreslås att uppsägningstider på abonnemang som går ut ska vara max en månad. Idag är det ofta tre månaders uppsägningstid.

IT- och energiminister Anna-Karin Hatt (c).

Bild: Patrik Trägårdh

Näringsdepartementet skickar idag ut en departementsskrivelse på remiss med flera förslag. Enligt Anna-Karin Hatt är målet att kunderna enklare ska kunna jämföra mobiltelefoner och abonnemang för att kunna hitta det alternativ som passar bäst. Avtal mellan operatör och kund ska också bli tydligare, skriver #Anna-Karin Hatt på sin blogg:

"Jag vill att svenska mobil-, bredbands-, och tv-kunder ska ha enkla och tydliga regler. Är det 24 månaders bindningstid som gäller, så ska kunderna veta att bindningstiden är 24 månader, och inte 24 månader + ytterligare 3.

Det föreslås också att mobiltelefoner som är operatörslåsta automatiskt ska låsas upp utan kostnad för kunden efter att avtalstidens löpt ut.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.