Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte om trådlös laddning av Iphone tveksamt

Ett rykte om trådlös laddning i Iphone redan i år passar inte med tidigare rykten om små förändringar i kommande Iphone 5S.

Asiatiska Digitimes påstår idag i en rapport att Apple och Samsung kommer att introducera trådlös laddning av telefoner redan i år. Trådlös laddning är något som redan finns i produkter från bland annat Nokia och LG. Bilden ovan visar Nokias Lumia-telefon som laddas trådlöst på en Fatboy-kudde.

Digitimes är en flitig källa för Apple-relaterade rykten och ibland visar de sig stämma, andra gånger har de visat sig vara helt grundlösa. Seth Weintraub på 9to5Mac, som flera gånger själv har levererat träffsäkra rykten om Apple och Google, tror inte att Digitimes rapport är korrekt.

Enligt Weintraub har deras källor rapporterat om en "S-uppgradering" av Iphone i år, det vill säga Iphone 5S som till utseende är lika Iphone 5 men med vissa interna förbättringar som bättre kamera och snabbare processor. De förändringar som trådlös laddning skulle kräva är stora och därför inte troliga detta år, skriver han.

Det är sedan tidigare känt att Apple har ansökt om patent på lösningar för trådlös laddning men det är inte en garanti för när och om det någonsin blir verklighet, Apple är kända för att söka patent på en stor mängd idéer varav många aldrig resulterar i faktiskt produkter och lösningar. Så sent som i höstas sa dessutom Phil Schiller i en intervju att vitsen med trådlös laddning är begränsad då det fortfarande krävs en sladd mellan laddaren och eluttaget.

Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.