Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hipp hipp hurra!

App Store fyller fem år

Denna vecka är det fem år sedan App Store presenterades av Steve Jobs. Sedan dess har Apples applikationsbutik vuxit till över 800 000 applikationer som laddats ned över 40 miljarder gånger.

När den första generationens Iphone lanserades fanns ingen #App Store. Det fanns ingen heller #Iphone med snabbare dataanslutning än Edge (eller 2,5G som det också kallas) och från Apple hette det att de som ville utveckla egna applikationer för Iphone skulle göra det i form av webbapplikationer.

Huruvida Apple från början hade tänkt lansera utvecklingsverktyg för Iphone eller inte kan vi låta vara osagt, men den sjätte mars 2008 presenterades Apples framtidsplaner för Iphone och IphoneOS där bland annat App Store avslöjades.

När #Iphone 3G slutligen lanserades i mitten på juli samma år passade Apple också på att släppa #IphoneOS 2.0 (senare IOS) och App Store som hade drygt 500 applikationer tillgängliga vid lanseringen.

Till detta släpptes en ny version av utvecklingsverktyget Xcode som nu lät utvecklare skapa applikationer både för #Mac OS X och IphoneOS.

Apples hemsida efter premiären för App Store.

Resten är historia, som det brukar heta. Apple har sedan starten av App Store betalt ut över sju miljarder dollar, eller 44,7 miljarder svenska kronor, till utvecklarna som säljer sina appar via App Store.

Till sist - här är lanseringsvideon för App Store:

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.