Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Thermodo mäter temperaturen med Iphone

Ett danskt företag tar hjälp av Kickstarter för att finansiera tillverkningen av Thermodo, en liten termometer som pluggas in i Iphone för att mäta den omgivande temperaturen.

I vårt nordiska grannland Danmark huserar #IOS-utvecklarna Robocat och de lanserade igår ett Kickstarter-projekt för att producera en minimal termometer för Iphone och andra mobila enheter. Företaget heter och produkten heter Thermodo.

Thermodo är en liten plugg som sätts i hörlursuttaget på till exempel en Iphone eller en Ipad och mäter den aktuella temperaturen som den medföljande appen i sin tur kan läsa av. Mätningen ska ske mycket snabbt och fungerar både utomhus och inomhus.

Redan nu finns en prototyp framtagen men för att gå vidare har företaget alltså vänt sig till Kickstarter för att få hjälp med finansieringen av uppstarten av produktionen.

Intresset för Thermodo är det inget fel på. Kickstarter-projektet nådde redan på sin första dag målet på 35 000 dollar och är i skrivande stund uppe i över 70 000 dollar från över 2000 uppbackare med 32 dagar kvar av finansiering.

Lägsta nivå för att backa upp projektet och få en Thermodo när/om produkten blir verklighet är 25 dollar (cirka 175 kr). Det tillkommer 10 dollar i frakt utanför USA, för trots att företaget är danskt har Kickstarter-projektet sin bas i USA. Utöver det finns det flera högre nivåer, som till exempel en Thermodo i eloxerad aluminium för 39 dollar plus frakt.

Robocat har sedan tidigare utvecklat flera uppmärksammade appar, bland annat väderappen Haze och temperaturappen Thermo. Båda dessa appar fungerar redan med Thermodo men för utvecklare av andra appar för olika plattformar kommer det att finnas ett utvecklarkit (SDK) som öppen källkod.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.