Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Schipulites / Flickr

Det är vår i luften

Hitta nästa dejt med svensk Iphone-app

Våren närmar sig med raska steg och med det också det underliga fenomen som kallas vårkänslor. Ett svenskt företag har tagit fram tjänsten Maybe som kombinerar Iphone med Facebook för att göra dejtandet enklare i vår.

Många som testat att hitta kärleken via internet har säkerligen hittat sajter som är mer eller mindre seriösa. Svenska företaget Mobisleapps har tagit fram en ny tjänst vid namn Maybe.

Appen kombinerar den inbyggda funktionen för #Facebook i #IOS med just Facebook för att göra det möjligt att upptäcka nya människor och samtidigt vara anonym tills man vill ta kontakt. På tre veckor har tjänsten fått över 6 000 medlemmar. Drygt 70 procent av dessa använder #Iphone för att nå tjänsten.

"Vi vet att det är ett problem idag att framförallt tjejer känner sig utsatta på dejtningtjänster. Vi har lagt stort fokus på säkerhet och på att skapa en trevlig miljö där alla känner sig trygga" säger Fredrik Olofsson på Mobisleapps.

Genom att du låter Maybe få åtkomst till ditt Facebook-konto använder den all information om vilka du är vän med, vilka sidor du och dina vänner gillat och en rad andra parametrar kombineras med information du själv anger när du registerar ditt konto för att hitta matchningar som kan vara intressanta.

Om man upptäcker någon via appen som man vill ta kontakt med så kan man kort och gott säga "Hej" och sedan är det upp till den andra personen att svara. Om inte upphör kontakten där.

Maybe lagrar information om sina användare på sina servrar men dessa kan tas bort genom att man raderar sitt konto i applikationen, som finns för både #IOS och #Android.

Att använda Maybe i en begränsad version är gratis men vill man ha obegränsad tillgång till tjänsten är kostnaden 99 kronor per månad.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.