Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: 9to5Mac

Nytt grafikkort för Mac Pro

Sapphire HD 7950 Mac Edition visas på Cebit

Antalet grafikkort för Apples snart pensionerade arbetsstation Mac Pro ökade just. Sapphire, en av AMD:s största partners, visar på Cebit-mässan i Hannover ett nytt grafikkort som lovar gott.

På Cebit-mässan i Hannover i Tyskland visar Sapphire, en av AMD:s största partners, upp ett nytt grafikkort vid namn Sapphire HD 7950 Mac Edition.
Det nya grafikkortet innehåller tre gigabyte internminne av modell GDDR5 och kortet kan låta sig överklockas från 850 megahertz till 925 megahertz. Om detta kommer vara möjligt i OS X återstår att se.

Antalet skärmanslutningar är aningen fler än vad luttrade Mac Pro-ägare kanske är vana vid. Det finns en dual-link DVI-anslutning till exempelvis Apples äldre 30-tums Cinema display-skärm, en HDMI-kontakt för anslutning till exempelvis tv-apparater och två Mini Displayport-kontakter för anslutning till senare Apples Cinema Display-skärmar.

Det finns i dagsläget tre modeller av grafikkort för Mac Pro på Apple Store med prislappar på cirka 2 500 kronor till 8 500 kronor. Enligt 9to5Mac ska Sapphire HD 7950 Mac Edition säljas för 450 dollar, eller motsvarande cirka 2 800 kronor.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.