Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple TV som spelkonsol

Valve-grundare pekar ut Apple som nästa stora konkurrent

Valve-grundaren Gabe Newell ser varken Microsoft eller Sony som ett hot när det gäller framtidens konsolbaserade spel. Istället är det Apple som han tror är den stora konkurrenten inom ett par år.

#Microsoft och #Sony har båda nya versioner av sina spelkonsoler #Xbox och #Playstation på gång i år. Men Gabe Newell, en av grundarna till spelföretaget #Valve med titlar som Portal 2 och Half-Life i bagaget, menar att ingen av de två jättarna på konsolmarknaden blir den dominanta plattformen i framtiden. Istället menar han att det är Apple genom #Apple TV som har framtiden för sig.

- Jag tror den största utmaningen för spelindustrin är att Apple tar nästa steg i vardagsrummen innan pc-industrin lyckas få till sina lösningar, sade Gabe Newell i ett tal på Universitetet i Texas enligt spelsajten Polygon.

Newell menar att en framtida Apple TV mycket väl kan fungera som en spelkonsol och har också tidigare varnat för att Apple kan skaffa sig ett starkt fotfäste i vardagsrummen snabbare än många tidigare trott.

Redan nu kan man som bekant spela spel på sin #Ipad och med en Apple TV och #Airplay få upp spelet på teven i vardagsrummet. Om Apple öppnar upp Apple TV för tredjepartsutvecklare kan vi mycket väl se en explosion av både redan kända titlar från Ipad och #Iphone, men också nya intressanta speltitlar från både stora och mindre spelutvecklare.

Framtiden får utvisa hur det blir med den saken.

Bild: GDC

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.