Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lägg in text i dina bilder med Over

Det här med roliga bilder och tillhörande roliga texter i bilderna är nåt som de flesta brukar få sig ett gott skratt åt. Men text kan även användas för att låta bilderna tjäna som en illustration till texten. Over låter dig göra det direkt i din Iphone och vi har testat det.

En bild säger mer än tusen ord brukar det ju heta, men en bild kan också bli roligare, eller starkare, om man lägger till ett par ord i bilden. Det vanligaste brukar ju vara olika former av skämtbilder men också en fin landskapsbild med ett par väl valda ord kan bli ännu mer intressant. Det knepiga är givetvis att få till texten på ett snyggt och smidigt sätt, och det är här IOS-applikationen Over kliver in på banan.

Applikationen, som kostar 15 kronor i #App Store, gör det enkelt att öppna en bild från #IOS inbyggda bildsamling och sedan kan du enkelt mata in text, byta typsnitt på texten och enkelt placera om texten så den passar in bättre i bilden.

Jacob och hans notebook från Asus fick stå som fotomodell för vår testbild.

Det finns en rad intressanta, snygga och roliga typsnitt i programmet att använda sig av. I grundpaketet ingår 30 typsnitt, men man kan köpa ytterligare över 100 typsnitt för ytterligare sju kronor.

När du är nöjd med din bild kan du dela ut den via en rad olika tjänster och funktioner som Flickr, Twitter, Instagram, e-post eller spara ned den till din bildsamling i telefonen eller till andra tjänster som är länkade till kamerafunktionen som exempelvis #Dropbox eller 500px.

Over är en kul applikation med vilken man kan förhöja sina bilder ordentligt. Det är enklare att dela med sig av bilderna och det är också riktigt enkelt att komma igång tack vare det trevliga och smarta gränssnittet.

Fakta
Namn: #Over
Utvecklare: Potluck
Pris: 15 kronor. 7 kronor extra för ytterligare typsnitt.
Krav: Iphone 3gs, Iphone 4, Iphone 4s, Iphone 5, Ipod Touch 3, 4 och 5 generationen, Ipad. Optimerad för Iphone 5. Kräver IOS 5.1 eller senare.
Språk: Engelska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.