Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bugg ställer till det för IOS Stör ej-funktion

Det nya året började ovanligt tyst för användare av Apples Stör ej-funktion i IOS. Sedan nyårsafton har funktionen varit på oavsett klockslag på grund av en bugg.

Apples Stör ej-funktion i IOS stänger av ljudet för inkommande samtal, olika notiser och annat som kan störa dig under en vald tidsperiod. Enligt flera rapporter på Apples support-sidor och andra forum stängde funktionen inte av sig själv som den skulle den 1 januari. Problemet kvarstår när det här skrivs.

När funktionen är aktiv syns en liten månskära uppe vid klockan. Den syns alltså fast klockan är utanför den valda tidsperioden för påverkade användare. Inte alla verkar vara drabbade, några har rapporterat att tjänsten fungerar precis som vanligt.

Användaren spacesamurai på Macrumours beskrev problemet så här:

I am in Japan so it is 2013, and I am finding that my iOS devices (iPhone 4 and iPad 2) are showing "Do Not Disturb" even though it is outside of the time I set for them. Not sure if this is related to the new year. Reloading the devices does not help and the software is up-to-date.

Väckarklockan påverkas inte av Stör ej-funktionen, så drabbade medlemmar av 99macs redaktion kom till jobbet i tid. Det hände däremot förra året vid nyår då klockan i IOS buggade.

Apple lanserade en ny reklamfilm med ovanligt dålig tajmning för just Stör ej-funktionen med tennisspelarna Serena och Venus Williams.

Apple har inte kommenterat buggen än och det är oklart om problemet kommer rätta till sig själv efter ett visst datum som med förra årets bugg med klockan. Tills vidare får användare stänga av och sätta på funktionen manuellt istället för att förlita sig på klockslagen man kan ställa in själv.

Stör ej-funktionen finns under Inställningar -> Notiser -> Stör ej.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.