Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Läckert svenskt äventyrsspel

Medan vi återhämtade oss från matkoman först vid jul och sedan nyår spelade vi det svenska spelet Journey Down: Chapter One. Äventyret tar sin början i St Armando där Bwana och hans partner Kito jobbar på en bensinstation för båtar.

Skygoblin heter utvecklarna som ligger bakom äventyrsspelet Journey Down som kom ut i App Store i mitten av december. Spelet går ut på att peka och klicka sig fram och lösa olika pussel på samma sätt som i vid det här laget kultförklarade Monkey Island. Bwana, som är huvudkaraktären man spelar, är en skön rastafarisnubbe och spelet bjuder på snygg grafik och härlig musik. Den här första delen är ganska stor och kräver 415 megabyte utrymme. Du behöver därmed wifi-uppkoppling för att ladda ner spelet.

Hela del ett utspelar sig i Kingsport Bay som verkar vara ett slitet område i storstaden St Armando. Några fulla sjömän hänger på den lokala krogen och Bwana och Kito har till att börja med ingen el för att de glömt att betala elräkningen.

Mama Makena lagar en god gryta vars huvudingrediens är fisken Mudyuggler.

Under mellandagarna var det prissänkt till sju kronor. Nu kostar det 22 kronor, men känns fortfarande klart värt utgiften. Det finns också en version för Mac OS X att hitta i Mac App Store för 49 kronor.

Vi ser redan fram emot nästa del i äventyret för utan att säga för mycket så slutar första delen mycket spännande med att allt går utför för grabbarna i St Armando.

Fakta
Titel: Journey Down: Chapter One
Utvecklare: Skygoblin
Pris: 22 kronor
Krav: IOS 4.3 eller senare. Optimerat för Iphone 5, fungerar med Iphone, Ipad och Ipod Touch.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.