Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

JBL Onbeat Micro passar hemma

JBL har släppt några av de första högtalarna i världen med Apples nya lightningkontakt och 99mac har självklart testat Onbeat Micro som den lilla portabla varianten heter.

Onbeat Micro är ingen komplicerad produkt från användarens perspektiv. När vi packar upp lådan finns förutom själva högtalaren en laddare med två olika pluggar och så lite säkerhetsföreskrifter. Vi pluggade in den i köket hemma. Använder man strömadaptern så laddar telefonen samtidigt.

JBL Onbeat Micro från ovansidan. Det är inga krusiduller, en på- och avknapp och volymreglage samsas tillsammans med lightningkontakten.

Det går också att driva högtalaren med fyra stycken AAA-batterier och då ska högtalaren fungera i upp till fem timmar beroende på ljudvolym. Det verkar stämma ganska bra när vi testar den. JBL kommer att släppa en variant med ett uppladdningsbart batteri i från början, men den kommer nästa år någon gång. Tills vidare får man köra med engångsbatterier eller skaffa egna uppladdningsbara. Högtalaren går i viloläge för att spara batterier om du inte använder den på tio minuter. En led-lampa säger till när det är dags att ladda batterierna (eller byta).

Det tog ett litet tag för oss att hitta hur man öppnar batteriluckan, men till slut kom hela undersidan av och visade upp vart man sätter in sina fyra AAA-batterier. Här rekommenderar vi att man satsar på uppladdningsbara varianter.

Ljud
Högtalaren är utrustad med två fullregisterelement och en inbyggd digital signalprocessor. När 99mac gick på frukostmöte med JBL för ett tag sedan fick vi veta att högtalaren automatiskt anpassar musiken så att det aldrig ska låta dåligt.

Hemma i köket spelar vi allt från julmusik till Metallica och det låter faktiskt alltid okej och ofta riktigt bra. Basen är inte alltid så djup som vi skulle önska, men för sin storlek levererar JBL Onbeat Micro mycket ljud utan att någon behöver skämmas. Den passar ypperligt i köket, barnens rum eller att ta med på resor. Prislappen på cirka 900 kronor gör det här till en prisvärd kamrat att använda hemma. Riktigt optimalt hade det varit om det fanns någon trådlös koppling också. Det är inte alltid så kul att ha telefonen stående i en högtalare, även om det är positivt att vi kan välja mellan batteridrift och strömadapter.

Om vi jämför med till exempel Logitechs Ultimate Ears Mobile Boombox som vi också testat vinner faktiskt JBL. Boomboxen har några viktiga fördelar, den är trådlös och än mer portabel, men prislapparna är ungefär samma och JBL levererar mer och bättre ljud vare sig det kommer från Spotify eller importerade cd-skivor.

Specifikationer

Element

2 x 2 watt

Storlek

54 mm x 168 mm x168 mm

Vikt

0,36 kg

Summering
99mac kan varmt rekommendera den här högtalaren för hemmabruk eller resor. Den är kanske något stor för att ta med sig riktigt över allt, men både via batterier eller strömadapter låter musiken vettigt och inte blir plånboken onödigt smal heller.

Vill man slippa docka sin telefon i högtalaren är det dock bäst att leta vidare eftersom det är just det eller usb eller 3,5 millimeters kontakterna på baksidan som gäller.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.