Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Prisbelönt kameratillbehör till Iphone 5

För dig som tyckte att Will.i.ams kameratillbehör till Iphone var något dyra finns många alternativ som till exempel Olloclip som dessutom fungerar för den senaste Iphone-modellen.

Olloclip erbjuder en 3-i-1 kameralins med en snabbkoppling för att kunna byta mellan fisheye, vidvinkel och makro. Produkten har fått ett hedersomnämnande för innovation inför CES i Las Vegas 2013.

Produkten är hälften så stor som den genomsnittliga bilnyckeln skriver Olloclip själva. Tillverkningen sker i USA av komponenter som flygplansaluminium och precisionsslipat belagd glasoptik.

Fisheye-objektivet fångar upp ungefär 180 graders bildvinkel. Vidvinkelobjektivet fördubblar telefonens vanliga bildvinkel medan makroobjektivet ger ungefär tio gånger förstoring.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda ett förstklassigt iPhone 5 kameratillbehör för de miljontals Iphone-användare som gärna har med sig kreativiteten i fickan, säger Patrick O'Neill, grundare och vd för Olloclip i ett pressmeddelande.

Olloclip kommer i rött eller svart tillsammans med en mikrofiberpåse som kan användas som linsrengörare. Prislappen hamnar på 699 kronor och produkten ska finnas tillgänglig i handeln från mitten av december.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.