Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsofts mjukvaruchef hoppar av

Blott ett par veckor efter att Apple sparkat chefen för IOS, Scott Forstall, så är det också dags för Microsoft att röra om i grytan. Företagets mjukvaruchef Steve Sinofsky hoppar av efter 23 år på företaget.

I ett pressmeddelande från Microsoft meddelas det att Steve Sinofsky och företagets vd, Steve Ballmer, kommit överens om att Sinofsky ska lämna Microsoft. I ett brev till personalen på företaget skriver Ballmer att Sinofsky valt att lämna företaget på egen begäran då Microsoft går in i en ny era med nya utmaningar.

Sinofsky skriver själv i ett brev till personalen att han inte fått sparken utan valt att sluta på egen begäran.

Steve Sinofsky började på Microsoft 1989 som utvecklare och steg under åren i graderna till att bli chef över Windows i juli 2009. Han har under sina år på företaget precis som Scott Forstall på Apple varit högst delaktig i hur Windows utvecklats som plattform. Sinofsky var också teknisk rådgivare till Microsofts grundare Bill Gates och efterträds av en annan Microsoft-veteran, Julie Larsson-Green, som arbetat på Microsoft sedan 1993 och som tidigare bland annat varit ansvarig för det grafiska gränssnittet i Windows 7 och Windows 8.

Huruvida Sinofsky verkligen slutat på egen begäran eller övertygats om att hans framtid inte finns i Redmond lär visa sig vad tiden lider. Enligt uppgifter till The Verge handlar Sinofskys avhopp om oenighet inom ledningen på företaget.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.