Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Adapters för iPhone 5 nu på Apple Store

iPhone 5 har inte släppts ännu, men lanseringsdatumet ligger inte långt borta. Därför har Apple nu släppt lite tillbehör till den nya iPhone-modellen på Apple Store.

Det är adaptrar det handlar om, närmare bestämt mellan Apples gamla anslutning för iPod, iPad och iPhone och den nya Lightning-anslutningen som än så länge finns i iPhone 5, den femte generationen av iPod Touch och den sjunde generationens iPod Nano.

Det handlar dels om en Lightning till Dock-adapter som sätts in i iPhone 5 och sedan i kontakten där din gamla iPhone satt tidigare. Priset för denna blir 249 kronor, vilket kan kännas lite väl saftigt.

Den andra adaptern (se ovan) har samma funktion men inkluderar också en sladd på 20 centimeter mellan anslutningarna. Prislappen för den? 349 kronor.

Båda adaptrarna finns på Svenska Apple Store och levereras tidigast i "Oktober".

Apple har bekräftat att en Lightning-kabel med USB-anslutning i andra änden medföljer iPhone 5 i kartongen, men någon adapter i stil med de två här ovan medföljer inte.

Ytterligare två adapters är enligt The Next Web på väg - det handlar om Lightning till HDMI och till VGA. The Next Web noterar också att även om Lightning stödjer analog ljudöverföring och ljud över USB-anslutningen så saknas möjligheten att låta en annan kontroller navigera genom menyer och spellistor i din iPod eller iPhone vilket bland annat BMW byggt in i vissa bilmodeller. Via dessa adaptrar så kommer den funktionen fortfarande att fungera.

iPhone 5 lanseras i Sverige den 28:e September.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.