Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Diskutera kvällens stora Apple-event

Ikväll väntas Apple presentera nästa iPhone och andra nyheter vid ett event i San Francisco. Vi har sammanställt de senaste rykten och länkar till liverapporteringen.

Teknikvärlden i allmänhet och mobilbranschen i synnerhet riktar nu sina blickar mot San Francisco där kvällens händelse är en av de viktigaste på hela året. Klockan 19.00 svensk tid kliver Tim Cook upp på scenen i Yerba Buena Center och framför inbjudna journalister kommer han och andra ur Apples ledning presentera nästa iPhone och en del annat.

Det var många år sedan Apple sist sände video live från sina presentationer så nyfikna får istället följa den uppsjö av livebloggar som kommer att raportera varje händelse från kvällen. Vi har sammanfattat det allra senaste i ryktesväg och samlat ihop länkar inför kvällen.

För våra medlemmar här på 99mac kommer diskussionen kopplad till den här nyheten vara vår chattråd där ni kan kommentera utvecklingen under eventet. Vi hoppas att ni får en trevlig kväll med oss!

Senaste ryktena

I början av veckan publicerade vi en ingående sammanfattning av vad vi kan vänta oss av kvällen. Sedan dess har rykten och spekulationer fortsatt.

Apples utsmyckning av Yerba Buena Center har granskats i detalj och tolkats som utsträckta ikoner från iPhone, som skulle kunna tyda på en längre telefon.

The Wall Street Journal har gått ut med att nästa iPhone får globalt 4G-stöd, till skillnad från det begränsade 4G-stöd i senaste iPaden, som till exempel inte fungerar i Europa. Analytikerna tror på massiv försäljning av nästa iPhone, men inga större överraskningar. Faktum är att de ser detta som ett bra köptillfälle av Apples aktie om den tillfälligt sjunker som en reaktion på bristen på överraskningar.

9to5Mac påstår att den nya dockningskontakten kommer att heta Lightning och att de nya hörlurarna kommer att heta Earpods. OS X 10.8.2 närmar sig färdig version med en del förbättringar som kan kopplas till iOS 6 och kvällens presentation. Fler detaljer om iPod touch har kommit fram och bekräftar tidigare rykten om att även iPod touch kommer att få den nya längre skärmen som iPhone väntas få.

Panoramafunktionen som finns gömd i iOS 5

Rykten pekar på att Apple kommer att presentera en ny funktion för iOS 6 för att ta bilder som "automagiskt" sätts ihop till ett panorama. Kanske kommer funktionen bara att fungera på nya iPhone och nya iPod touch. iMore nämnde panorama i OS 6 i förbifarten i juli men hade bara osäkra källor då. Det finns faktiskt en funktion för panoramabilder gömd i iOS 5 som går att aktivera på jailbreakade enheter men prestandan var dålig då. Nu väntas Apple ha förbättrat funktionen avsevärt.

Liverapportering

Flertalet av journalisterna på plats i San Francisco kommer att leverera löpande rapportering i text och bild från kvällens presentation. Här är länkar till några av livebloggarna, tipsa gärna om fler i kommentarerna.

Spoilerfri sida

Ett alternativ till att följa liverapporteringen är att göra tvärtom: helt avskärma sig från internet och istället vänta på att Apple lägger ut videoströmmen från eventet för att se den då. Den brukar komma ut någon timme efter att det är över. För att inte riskera att se avslöjande detaljer har MacRumors varje år en helt spoilerfri sida som kommer att uppdateras med en länk till videoströmmen så fort den kommer ut.

Undertecknad har själv valt att vaka in videoströmmen tillsammans med andra intresserade från 99mac vid flera tillfällen (nu senast vid WWDC i juni) och sedan titta på den tillsammans som om den vore live, det är ett bra sätt att maximera upplevelsen.

Diskutera på 99mac

99mac välkomnar alla att spendera kvällen här och diskutera alla nyheter. Är iPhone 5 en besvikelse? Hur kommer den längre skärmen att fungera? Vad har Phil Schiller för skjorta på sig? Använd kommentarerna till den här nyheten för att kommentera händelseutvecklingen och nyheterna.

[Bild av="av" Yerba="Yerba" Buena="Buena" Center="Center" [url="http://www.macrumors.com/2012/09/09/yerba-bue..."/]tagen av Luis Gutierrez[/url]]

Kommentarer
219 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.