Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Android etta hos Telia – för tillfället

Telias topplista över mest sålda smartphones visar att Android gick om iOS under augusti månad. Ändå säljer iPhone 4S fortfarande bäst hos Telia och snart kommer iPhone 5 att släppas.

Telia sammanställer sin försäljning av smartphones varje månad i vad de kallar "Smartphonetoppen". Den innehåller de 10 mest sålda smartphones från kundtjänsten, på nätet och i fysiska butiker. Försäljningen kan antas vara representativ för hela Sverige då Telia är en stor operatör.

Under augusti månad gick Android om iOS som populäraste operativsystem, om man summerar alla telefoner i listan.

Försäljningen sett till operativsystem:
1. Android (2)
2. Apple iOS (1)
3. Windows Phone (3)
(föregående placering inom parentes)

Så långt en framgång för Android, men fortfarande säljer den ett år gamla iPhone 4S bäst av alla telefoner och den två år gamla iPhone 4 ligger på andraplatsen, precis som det sett ut en längre tid. Trea i augusti var Samsungs Galaxy S III.

Telias försäljning av smartphones i augusti:
1. Apple iPhone 4S (1)
2. Apple iPhone 4 (2)
3. Samsung Galaxy S llI (3)
4. Samsung Galaxy Y (4)
5. Samsung Galaxy S ll (5)
6. iPhone 3GS (6)
7. Sony Xperia Go (16)
8. Sony Ericsson Xperia Active (13)
9. Sony Xperia acro S (36)
10. Sony Xperia tipo (Ny)
(föregående placering inom parentes)

Även under september månad är det troligt att Android behåller förstaplatsen, men sedan finns det all anledning att tro att segersviten är över. Den 5 oktober väntas iPhone 5 släppas till försäljning i Sverige (den 12 september får vi veta om det ryktet stämmer) och då kommer iOS inta förstaplatsen igen.

Förra året släpptes iPhone 4S den 28 oktober i Sverige. På bara två månader lyckades den ändå bli Telias mest sålda telefon sett till hela 2011 och det var en telefon som i media ofta beskrevs som en "besvikelse" för att Apple "misslyckats med att göra iPhone 5".

Konkurrenterna har flyttat fram positionerna under året som gått. Samsungs telefoner är allt populärare, Sony har flera stycken på topplistan och Nokia har just släppt några nya Lumia-modeller som ser lovande ut. Det till trots lär iPhone 5 vara den telefon som tar över förstaplatsen under den viktiga julhandeln. Oavsett hur den mottags i media.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.