Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kalle Anka finns nu i iPad

Sveriges största serietidning finns nu för iPad och det finns två nummer att läsa utan kostnad, varav det ena är det allra första numret. 99mac har snabbtestat appen.

Det är förlaget Egmont Kärnan AB som tagit fram en app för att köpa och läsa Kalle Anka digitalt.
– Vi ser att våra läsare befinner sig på flera digitala plattformar och därför känns det både naturligt och nödvändigt för oss att även kunna förse dem ett bra digitalt utbud. Samtidigt känns det riktigt häftigt att kunna bjuda på det allra första numret från 1948. Det är nästan så att man känner historiens vingslag genom sin surfplatta, säger Jonas Lidheimer, pr-ansvarig och projektledare för Kalle Anka & C:o.

Kalle Anka-appen är gratis och det går att ladda ner två nummer utan kostnad för att testa. Det ena är det allra första numret någonsin från 1948 och det andra är mera modernt, nr 35 2012, det näst senaste numret. Nr 36 som är det aktuella numret av Kalle Anka är det enda som går att köpa i dagsläget, men det kommer att komma nya nummer varje tisdag framöver. Ett nummer kostar 28 kr att köpa.

Det första numret av Kalle Anka väcker nostalgi. Det kostade 60 öre när det släpptes 1984 men gick för hela 165.000 kr på auktionssajten Tradera förra året.

Ett modernt nummer av Kalle Anka.

99mac har snabbtestat den nya appen och den fungerar bra att använda. Genom att få tillgång till två nummer gratis går det snabbt att bilda sig en egen uppfattning om läsupplevelsen och appen.

Två nummer går att hämta gratis och senaste numret (och kommande) kostar 28 kr styck.

Första numret av Kalle Anka hämtas.

Det finns flera sätt att läsa, antingen genom att visa helsidor eller att zooma in på sidan. Vid inzoomat läge hoppar man nedåt vid tryck på höger sida av skärmen om det finns mer att läsa på samma sida, vilket är önskvärt istället för att direkt hoppa till nästa sida.

Instruktioner för navigering och inställningar för läsning av serierna.

Det går att ställa in hur mycket utrymme appen maximalt får använda för serietidningar.

Appen är trevlig att använda och det finns inga större anmärkningar att göra. Sedan är det upp till var och en om 28 kr per nummer är en acceptabel kostnad eller inte.

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.