Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung-telefonerna Apple vill stoppa

UPPDATERAD. Apple har valt att fokusera på åtta telefoner som var med i rättegången där Samsung nyligen fälldes för patentintrång. Nu har bolaget lämnat in en lista på dessa till domstolen, som ska ta ställning till försäljningsförbud i USA.

Efterspelet efter Samsung-rättegången har nu gått vidare till nästa fas. Apple har lämnat in en lista till domstolen på de telefoner som de anser ska stoppas från försäljning i USA.

Juryn kom fram till att nästan alla av de 28 telefonerna som togs upp i rättegången gjorde intrång på patent men Apple har koncentrerat sig på åtta stycken, alla så kallade smartphones. En del av de andra telefonerna säljs inte längre eller är inte så populära. Tre av telefonerna är samma modell, men för olika operatörer.

Dessa är telefonerna:

  • Galaxy S 4G

  • Galaxy S2 (AT&T)

  • Galaxy S2 (Skyrocket)

  • Galaxy S2 (T-Mobile)

  • Galaxy S2 Epic 4G

  • Galaxy S Showcase

  • Droid Charge

  • Galaxy Prevail

Ur Apples dokument till domstolen finns en tabell över vilka telefoner som bryter om respektive patent och/eller "trade dress" (helhetsintryck av design, förpackning med mera):

Det är inte givet att inlämnandet av detta dokument leder till försäljningsstopp. Först måste Apple övertyga domstolen om att dessa telefoner kommer att medföra "oreparerbara skador" för företaget om de inte stoppas.

Samsung å sin sida har bett domstolen upphäva ett tidigare beslut om att stoppa surfplattan Galaxy Tab 10.1 eftersom juryn inte ansåg att den gjorde intrång på iPad. Apple, inte oväntat, motsätter sig detta.

Nästa fas i det rättsliga efterspelet innebär att Samsung ska lämna in handlingar till rätten inom 14 dagar, därefter har Apple två dagar på sig att svara på dessa och den 20 september träffas parterna i domstolen för förhandlingar.

Uppdatering 30 augusti:

Domaren i rättegången mellan Apple och Samsung, Lucy Koh, har meddelat ändringar i de ursprungliga planerna. Förhandlingarna den 20 september är flyttade ända fram till 6 december. Koh motiverar beslutet med att det behövdes tid för att ta ställning till de handlar som Apple redan lämnat in och de handlingar som båda parter kommer att lämna in.

Därmed dröjer det minst till den 6 december innan Apple kan få igenom eventuella försäljningsstopp, något som knappast uppskattas från Apples sida. Inte heller lär de gilla att Samsung å sin sida kommer att få sin begäran om att upphäva stoppet av Galaxy Tab prövad redan den 20 september.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.