Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple och Samsung bötfälls i Sydkoreansk domstol

Det har knappast undgått någon att Apple och Samsung sedan en lång tid tillbaka ligger i luven på varandra. Apple har stämt Samsung då de anser att den sydkoreanska tillverkaren har inkräktat på flera patent och kopierat design som är unik för Apple. Samsung har i sin tur stämt Apple med liknande anklagelser.

Juryn i den uppmärksammade rättegången i USA har än så länge inte meddelat något domslut. Det har däremot en domare i Sydkorea gjort, i ett liknande fall, där en tvist pågått sedan april förra året.

Nu meddelas domen för de båda bolagen och rätten dömer Apple till böter om cirka 230 000 kronor för att ha trängt in på två av Samsungs patent. Samsung döms till 145 000 kronor i böter för att använt sig av Apples patenterade gummibandsteknik när man scrollar i telefonen. Domen har därmed ingen större betydelse rent ekonomiskt och inte heller lär den påverka den amerikanska jury som i dagarna väntas meddela sitt viktiga domslut. Det som är värt att påpeka är dock att domaren inte anser att Samsung kopierat Apples design, även om telefonerna är väldigt lika.

"There are lots of external design similarities between the iPhone and Galaxy S,such as rounded corners and large screens ... but these similarities had been documented in previous products," säger en domare i rätten.

Vidare menar domaren att konsumenterna inte lär förvirras av likheterna mellan mobiltelefonerna eftersom att de är tydligt markerade med respektive företags logotyp, har unika former samt att kunderna värdesätter faktorer som mjukvara, pris och kundservice vilka skiljer sig åt.

Båda företagen får förutom bötessumman säljstopp på ett antal produkter i Sydkorea. För Apples del är iPhone 3GS, iPhone 4, iPad och iPad 2 drabbade, medan Samsungs produkter som drabbas är Galaxy II, Galaxy Nexus och Galaxy Tab 10.1.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.