Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya turer kring Apples beryktade HDTV

När det kommer till spekulationer kring Apples beryktade HDTV så är dessa allt mellan himmel och jord. Även om det inte är någon av oss som säkert vet vad Apple har i rockärmen så är de flesta överens om att det är en fullfjädrad TV som vi verkligen kommer att få se. Men är det verkligen vad som komma skall?

Färska uppgifter från The Wall Street Journal påstår nämligen något helt annat. Enligt uppgifterna är Apple i dagsläget i diskussion med några av USA:s största kabeldistributörer. Istället för att bygga upp egen databas och konkurrera med dessa vill Apple ingå avtal som tillåter dem att strömma TV-kanaler live. Tittar man närmare på uppgifterna låter det onekligen som något liknande en digitalbox.

Apples hobbyprojekt “Apple TV” som är en set-top-box strömmar idag både filmer och TV-serier, vilket inte är helt illa. Men om vi ska tro uppgifterna så verkar det alltså som att Apple nu också vill ha rättigheten samt möjligheten att strömma dina favoritkanaler live från deras set-top-box.

Om det är det här som är Apples hemliga projekt i TV-branschen är svårt att säga men det låter inte helt omöjligt. Kanske inte helt oväntat så påstår TWSJ dessutom att Apple i skrivande stund inte har kommit överens med något av de stora TV-bolagen.

Men deppa inte, det finns fortfarande en chans att vi kan komma att få se en riktig HDTV, då anonyma källor hävdar att Apple har byggt prototyper av sådana enheter tidigare, enligt The Verge.

Även om uppgifterna låter intressanta måste man ändå ställa sig den stora frågan vad det här skulle betyda för den svenska marknaden. Skulle Apple verkligen ha möjligheten att ingå avtal med alla världens TV-bolag och skulle vi verkligen få se en sådan enhet landa i Sverige inom den närmaste tiden? En sak är alla fall säker, att vad vi än kommer att få se så är det en spännande framtid vi har att vänta.

Källa: TheVerge.com, The Wall Street Journal

Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.