Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: Power Pack till iPhone 4

Vi testar ytterligare ett fodral med extrabatteri till iPhone 4. Denna gång i läder.

Power Pack är ett läderfodral med batteri till iPhone 4. Power Pack går runt hela telefonen och fästs med en magnet på baksidan. En ganska vanlig design på fodral som finns till de flesta telefonmodeller. Vi har tidigare testat ExoGear som dock inte skyddade hela telefonen.

I förpackningen kommer endast en micro-USB-kabel samt själva fodralet. Kabeln fungerar att synka med iTunes så man behöver inte ta loss Power Pack för att synka.

Batteriet i Power Pack är på hela 2100mAh vilket kan jämföras med originalbatteriet i iPhone 4 som är på 1420mAh eller nämnda ExoGear som är på 1500mAh.

Mått:
Phone 4: 115,2mm x 58,3mm x 9,3mm - 137g
med iPhone4 PowerPack: 130mm x 63mm x 18mm - 232g

Utseende:
Power Packs utsida består av (konst)läder som på insidan är klätt i något filtmaterial så att skärmen inte ska kunna repas. Hållaren som håller fast iPhonen och även innehåller extra batteriet, består av plast och iPhonen förs ner i hållaren som har en dockkontakt i botten. Längst ner till vänster finns micro-USB-kontakten som används för att ladda Power Pack + iPhone och synka mot iTunes. Under Home-knappen finns Power Packs on/off-knapp som vid ett kort tryck visar batteristatus på fyra st blåa LEDs och ett längre tryck sätter igång den eller stänger av den.
Framsidan av fodralet hålls upptill på plats av en flärp med magnetlås som fästes bredvid kameran. På ovansidan finns åtkomst till hörlursutgången samt power-knappen. På vänster sida finns en utskärning för volymknapparna och knapplåset.
På baksidan finns en utskärning för kamera och blixt. Dock är det ett mellanrum mellan iPhonens baksida och läderdelen på Power Pack på grund av att Power Packs batteri ligger där i mellan. Vi lyckades inte med bara ögat direkt i iPhonen se om det påverkade bilderna med sorgkanter eller skuggor.

Prestanda:
Då Power Packs batteri är av så hög kapacitet och det inte finns något enkelt sätt att mäta hur mycket som finns kvar efter att iPhonen blivit fulladdad så lät vi en iPhone 4 stänga av sig själv och sedan kopplade vi på en fulladdad Power Pack. Mätningen gjordes två gånger för att kontrollera resultatet. Alla push-funktioner och WiFi var avstängda och iPhonen låg bara stilla utan att användas. Från det att den stängde av sig själv till batterimätaren visade 100% tog det ganska exakt 2h 30min båda gångerna. Efter det så var Power Pack nästan slut om man använde dess inbyggda batteriindikator.

Design är ju som bekant en smaksak, antingen gillar man den eller så gör det inte. Gillar man den här typen av fodral så kan vi rekommendera Power Pack tack vare dess stora batterikapacitet. Gillar man inte den här typen av fodral kan man titta på till exempel ExoGear eller liknande.

Priset är dock betydligt lägre än konkurrenter som ExoGear och Mophie vilket självklart talar för Power Pack.

Power Pack till iPhone 4 finns att köpa på flera ställen på internet eller för 400kr på Blocket där forummedlemmen schröder säljer dem.

Vill du vinna ett exemplar? Håll utkik på förstasidan där vi kommer att lotta ut det med start på måndag.

Fördelar:
+ stor batterikapacitet
+ designen
+ priset

Nackdelar:
- designen

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.