Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

GUIDE: Byt baksida på din iPhone 4

Har du tröttnat på din repiga eller kanske spruckna baksida på din iPhone 4? Läs vidare så visar vi hur man enkelt byter ut den.

Innan vi börjar ska vi påpeka att genom att öppna din iPhone så bryter du garantin men eftersom det är lika enkelt att återställa originalskalet så borde det i teorin inte vara några problem.

Självklart kan man enkelt förändra sin iPhone genom att köpa ett fodral eller genom att sätta på någon form av vinyl från te.x. Zagg.com, men det är ju inte lika originellt.

Lättast att få tag på nya baksidor är såklart på e-Bay, där finns de i alla former och färger, genomskinliga, i trä och läder, något för varje smak. Det bör såklart påpekas att de flesta kommer från Kina och är väldigt billiga och de som bara kostar några dollar ska man inte räkna med håller så länge eller kanske inte har den bästa passformen. Devisen att man får vad man betalar för stämmer som vanligt in ganska bra. Gör en sökning på t.ex. "iphone 4 back cover", "iphone 4 back case", eller liknande så är det bara att välja och vraka.

Nu till det som kan vara lite knepigt, nyare iPhone 4 har inte vanliga stjärnskruvar(Philips) utan 5-stjärniga, ej att förväxla med vanliga torx som är 6-stjärniga. På bilden ovan ser du skillnaden mellan de två sorterna. Har du de nyare skruvarna så rekommenderar jag verkligen att du köper en korrekt skruvmejsel, de finns för några få dollar på e-Bay "(sök på t.ex. "iphone 4 screw driver") se dock till att det står något om "penta" eller "5" så att du inte blir lurad. Bilden nedan visar min skruvmejsel som kostade mig ca 30kr att få skickad till Sverige. Har du turen att ha vanliga Philipsskruvar så är det bara att köra på med rätt storlek.

När du väl skruvat ur skruvarna så är det bara att, utan att bända eller använda våld, skjuta baksidan uppåt, ifrån dockkontakten. När det tar stopp är det bara att lyfta loss baksidan från resten av telefonen.

Nu är telefonen öppnad och inuti telefonen till höger ser du batteriet. Du ska inte röra något i telefonen.

Jag har valt en baksidan i borstad aluminium (ja, det sitter någon tejp kvar på den). Det är bara att passa in baksidan i skårorna och föra det ner mot dockkontakten, inte bända eller använda våld.

Tillbaka med skruvarna och det färdiga resultat ser ni ovan.

Vi påpekar igen att du bryter din garanti genom att öppna din iPhone.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.