Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac version 4.12 lanserad

I fredags uppdaterade vi 99mac till version 4.12. Förstasidan, albumsidorna och profilsidorna har fått sig en översyn, bland annat.

Förstasidan/nyhetsdelen
Nyhetsdelen av forumet har fått sig ett gäng mindre justeringar. Vi har minskat ner lite på de feta bruna delarna som introducerades förra veckan för lite bättre balans i designen och vi har justerat andra småsaker som att vi tagit bort ramar runt bilder. Kommentarerna har fått direktlänkar nu. "Senaste i forumet" har förenklats.

Fotoalbum
Albumsidorna har också fått sig rejäl en översyn. Bort med ramar, bakgrunder och skuggor, nu är de renare och snyggare. Även kommentarer på bilder ser bättre ut.

Profilsidorna
Profilsidorna har förbättrats. vBulletin är en stabil programvara, men den är knappast skapad enligt principen "less is more", vilket inte minst märks när man försöker navigera sig genom inställningar och profilsidor. Med Klarabaras hjälp har vi försökt förenkla dessa sidor genom att flytta om en del av informationen. Vi har även putsat på designen.

Toppmenyn
I toppmenyn finns det en länk till det som förut lite ologiskt hette "Hem", det heter nu Översikt och ligger under Uppdateringar. Länken "Inställningar" under användarnamnet går nu till rätt inställningar och inte till det som nu kallas översikt.

Men appen då, när kommer appen?
Som ni säkert vet vi det här laget jobbar vi i nära samarbete med vBulletin för att ta fram en iOS-app för 99mac. Det är rätt långt kommet redan, men vissa buggar återstår. Vi är faktiskt vB:s första externa partner och det är genom vårt betatestande som buggar hittas och förbättringar föreslås. Vissa buggfixar (som åäö) kommer först i nästa version av vB som vi måste invänta. Vi kan fortfarande inte ge något datum, bara meddela att det jobbas på detta varje vecka.

Detta har också publicerats i Feedback-forum där vi har en tråd för att samla all feedback: 99mac 4.12 feedbacktråd Vi hänvisar all feedback till den tråden.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.