Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Cocktail 3.8 med nytt recept

Nu finns svenska Cocktail med nytt recept!

Kristofer Szymanski meddelar att nya Cocktail 3.8 finns för nerladdning med över 100 nya och förbättrade funktioner. Programmet är helt omprogrammerat från grunden och bättre anpassat för framtida funktioner. Alla användare av Cocktail rekommenderas uppgradera snarast.

Programmet hamnar ofta på tio-i-topp listan över mest användbara program för Mac OS X tillsammans med kändisar som Transmit FTP, VLC, Skype och Stuffit Expander

Vad är då Cocktail? Det är ett lättanvänt och kraftfullt verktyg som ger dig tillgång till en massa funktioner "under ytan" som annars bara kan ändras genom komplicerade terminalkommandon. Funktionerna är indelade i fem olika kategorier:

Diskar, Filer, System, Gränssnitt och Pilot.

Det sistnämnda är ett upprensningsscript som snabbar upp datorn och rensar bort eventuella korrupta filer som kan påverka datorns stabilitet. Pilot går att schemalägga exempelvis en gång i veckan nattetid så du slipper köra städningen manuellt.

Cocktail 3.8 är en Universal Binary och körs därför både på Intel och PowerPC macar. En enkel licens kostar $14.95 eller cirka 100kr.

Ladda ner & läs mer om Cocktail idag!

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.