Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av Tivoli Audio Model Two

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/tivo..." border=1</img>

Detta är iPals storebror med två högtalare och radio. De är små, vackra och med ett grymt ljud. Passar alldeles utmärkt i köket till din iPod eller som stilrena datorhögtalare. Vill du bygga ut systemet finns subwoofer och cd att tillgå.

Den modell jag har för test är i svart trä. Högtalarna har måtten 13*10,5*21 cm. Model Two har precis som iPal en radio med mycket fin mottagning. Model Two finns i två andra färger, valnöt och Taupe/cherry.

Designen på Model Two är retro, och för mig mycket tilltalande. Radion har tre rattar, frekvens, volym och läge (AM, FM eller AUX). Datorn kan kopplas in på en mix-ingång, vilket innebär att datorljudet hörs samtidigt som radion du lyssnar på, eller om du spelar en cd i Model CD som också kan kopplas in.

Model CD är som det låter, en cd-spelare. Måtten är samma som för huvudenheten. CD-skivorna matas in genom bilstereovarianten, de sugs in av en motor när de insätts i springan. Även här är designen mycket fin. Känslan när skivan sugs in i maskinen är bra, det går fort och det känns rejält. Fjärrkontrollen är stor som ett kreditkort och också mycket tilltalande.

Personligen har jag slutat att använda cd-skivor, men denna spelare fick mig att bli sugen på att köra igen.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/tivo..." border=1</img><img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/tivo..." border=1</img>

Ljudet i Model Two är av högsta klass. Klart, tydligt, varmt och med styrka. Basen är rejäl och definierad. Mellanregistret lämnar inget övrigt att önska. Ljudet är mycket prisvärt.

Det går att ansluta en subwoofer till Model Two, denna kallas fyndigt nog Model Subwoofer. Då växer ljudet och blir fett. Subwoofern är smakfullt designad och större än de andra lådorna, måtten är 24*16*17 cm och den står stadigt på marken med rejäla gummitassar.

Om du vill spränga väggarna i din lägenhet bör du titta på ett annat system, maxvolymen når inte smärtgränsen, men det räcker väl även till de flesta tillämpningar.

En något irriterande detalj är att systemet ger ifrån sig ett spänningsljud när inget spelas. Ljudet låter inte väldigt störande, men det går att höra och när det hörs blir det störande.

Priset för hela systemet med cd och subwoofer går på ca 6400 kronor. Bara Model Two kostar 2400 kronor, och det anser jag vara mycket prisvärt.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/tivo..." border=1</img>

Sammanfattning
Model Two ger ett mycket fint ljud och vacker design till ett bra pris. Vill du bygga ut systemet går det bra med Model CD och Model Subwoofer.

-
* Noterbart spänningsljud när inget spelas

+
* Underbar design
* Mycket bra ljud
* Prisvärda

Tivoli Audio-produkter på Kelkoo.

Tack till Tivoli Audio som bidrog med produkter för test.

Kommentarer
34 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.