Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Shazam når magisk milstolpe

Vi har alla ställt oss frågan "vad är det här för låt?", den frågan har Shazam fått 50 miljarder gånger.

Shazam är tjänsten som låter oss shazamma musik vi hör för att få svar på vad det är. Tjänsten har funnits sedan 2002 och då först som en meddelandetjänst där vi fick svar på vilken låt det var som spelades.

Appen stod redo och lanserades i samband med att Apple App Store slog upp portarna 2008. Tio år efter uppstart nådde de 1 miljard sökningar totalt och nu mindre än tio år senare så har de nått en ny målstolpe - 1 miljard sökningar i månaden!

Den mest shasammade låten är 'Dance Monkey' av Tones and I men totalt så har över 51 miljoner sånger getts som svar när någon ställt sig frågan "vad är det här för låt?". Frågan de alltså fått 50 miljarder gånger och nu 1 miljard gånger i månaden.

Att de orkar.

Shazam ägs idag av allas favoritbolag Apple och är integrerat i iOS. Under årets WWDC presenterades 'ShazamKit' som gör att appskapare kan integrera funktionen direkt i sina egna appar och då inte bara för musik utan alla typer av inspelat ljud. Så det ser ut som att Shazam fortsätter mot en ljus framtid i Apples ägo.

Via: Shazam.

Skriven av Dennis Klarin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.