iOS 15 gör det enklare vid dödsfall så bilder och annat kan återfås av familj

Att förlora en närstående är aldrig roligt och kan man inte personens lösenord så är det mer eller mindre omöjligt att få tag på bilder och annan information.

Med iOS 15 kommer Apple dra igång något som de kallar för "Digital Legacy Program". Det betyder att vi kan ange vissa personer som skall få tillgång till vår data vi har på våra Apple-enheter om vi skulle gå bort. Så som det är idag är det mer eller mindre omöjligt att komma åt informationen om man inte har koden. Så detta är helt klart en extra trygghet och utöver detta kommer vi även kunna lägga till en "Account Recovery Contact" så om man glömmer sitt lösenord till sitt Apple ID kan personen man sätter hjälpa till med detta och få ett återställnings-mail.

Två smidiga och bra funktioner som verkligen kommer underlätta för många personer. Funktionerna kommer att rulla ut i höst när Apple släpper sina nya mjukvaror.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors

Från och med denna vecka kommer Macradion att släppas på måndagar framöver och nu sparkar vi igång veckan med ett helt nytt avsnitt.

Vi har alla ställt oss frågan "vad är det här för låt?", den frågan har Shazam fått 50 miljarder gånger.

Äntligen torsdag igen och ett nytt avsnitt av allas favoritpodd Macradion finns nu att avnjutas i valfri poddspelare.

Ett förslag ligger nu på bordet hos kongressen där utgången kan betyda slutet för förinstallerade appar på våra smartphones.

Den ZAGG-ägda skärmskyddtillverkaren InvisibleShield lanserar nu ett skärmskydd som känns som papper mot Apple Pencil-toppen.

Under WWDC presenterade äntligen Apple möjligheten för tredjepartstillverkare att implementera Siri i deras produkter men redan nu klagar Sonos på den efterlängtade funktionen.