Med iOS 15 går det att spåra enheter som är avstängda eller borttagna

Apple försöker se till att vi kan hitta våra stulna eller borttappade enheter även om de är avstängda och saknar uppkoppling.

Med iOS 15 kommer man nu att kunna se och lokalisera borttappade enheter även om de är avstängda eller raderade. Detta är ytterligare ett steg från Apple att försvåra för tjuvar som lyckas stänga ner och radera enheter. Antagligen kommer det endast gå att se sista platsen som enheten var startad på tills den har signal eller ström igen. Skulle någon ondsint person stjäla och lyckas radera enheten kommer man alltså att kunna spåra enheten igen så länge den är startad.

Via: Macrumors

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Från och med denna vecka kommer Macradion att släppas på måndagar framöver och nu sparkar vi igång veckan med ett helt nytt avsnitt.

Vi har alla ställt oss frågan "vad är det här för låt?", den frågan har Shazam fått 50 miljarder gånger.

Äntligen torsdag igen och ett nytt avsnitt av allas favoritpodd Macradion finns nu att avnjutas i valfri poddspelare.

Ett förslag ligger nu på bordet hos kongressen där utgången kan betyda slutet för förinstallerade appar på våra smartphones.

Den ZAGG-ägda skärmskyddtillverkaren InvisibleShield lanserar nu ett skärmskydd som känns som papper mot Apple Pencil-toppen.

Under WWDC presenterade äntligen Apple möjligheten för tredjepartstillverkare att implementera Siri i deras produkter men redan nu klagar Sonos på den efterlängtade funktionen.