Gurman: iPadOS får uppdaterad multitasking och iOS förbättrad notiskontroll

Imorgon är det äntligen dags för WWDC och Gurman tar chansen att avslöja lite av vad han tror sig veta att Apple kommer att avslöja under morgondagen.

Enligt Bloombergs Mark Gurman så kommer iPadOS få flera uppdateringar där det enligt hans källor blir bland annat en hemskärm med dynamiska widgets vi kommer kunna fästa vart vi vill. Något som har önskats sedan iOS uppdaterades med just den funktionen förra året men Gurman slutar inte där utan skriver att operativsystemet även kommer få förnyat multitasking-system som ska göra det enklare att arbeta med flera appar samtidigt. Gurman tar även upp att det kommer ett nytt sätt att hantera notiser där man kan man välja status för tillfället man befinner sig i.

De som nämns är bilkörning, sömn, arbete och trotjänaren stör ej vilka förhoppningsvis går att anpassa något efter ens egna behov så utvalda nummer kan nå en vid vald status och kanske anpassning för notiser från appar. För de som hoppades på en ny låsskärm har Gurman tråkiga nyheter då han menar att Apple har jobbat på just detta men har fått skjuta upp det till en framtida uppdatering och att det inte kommer att släppas detta året.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
3 svar

Tycker du inte om att ha teknik framme men kanske ändå vill ha högtalare i hemmet så kan IKEA och Sonos ha lösningen.

Det har varit en hel del rykten kring nästa Apple Watch och nu går Mark Gurman ut med några extra detaljer.

En av de första serierna som landade på Apples egna streamingtjänst var The Morning Show och i höst är det dags för säsong två.

Idag helt plötsligt gick det att klicka hem Beats Studio Buds som det har släppts en del rykten om den senaste tiden.

Apple har presenterat vilka som vann Apple Design Awards, ett pris som man inte får genom att koda ihop en tråkig och smådålig app utan här krävs det lilla extra.

Tiden går fort och ibland glömmer man bort hur gamla iOS-versioner faktiskt var att använda och mycket av det vi tar för givet idag fanns inte då.