Gurman: iPadOS får uppdaterad multitasking och iOS förbättrad notiskontroll

Imorgon är det äntligen dags för WWDC och Gurman tar chansen att avslöja lite av vad han tror sig veta att Apple kommer att avslöja under morgondagen.

Enligt Bloombergs Mark Gurman så kommer iPadOS få flera uppdateringar där det enligt hans källor blir bland annat en hemskärm med dynamiska widgets vi kommer kunna fästa vart vi vill. Något som har önskats sedan iOS uppdaterades med just den funktionen förra året men Gurman slutar inte där utan skriver att operativsystemet även kommer få förnyat multitasking-system som ska göra det enklare att arbeta med flera appar samtidigt. Gurman tar även upp att det kommer ett nytt sätt att hantera notiser där man kan man välja status för tillfället man befinner sig i.

De som nämns är bilkörning, sömn, arbete och trotjänaren stör ej vilka förhoppningsvis går att anpassa något efter ens egna behov så utvalda nummer kan nå en vid vald status och kanske anpassning för notiser från appar. För de som hoppades på en ny låsskärm har Gurman tråkiga nyheter då han menar att Apple har jobbat på just detta men har fått skjuta upp det till en framtida uppdatering och att det inte kommer att släppas detta året.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
3 svar

Från och med denna vecka kommer Macradion att släppas på måndagar framöver och nu sparkar vi igång veckan med ett helt nytt avsnitt.

Vi har alla ställt oss frågan "vad är det här för låt?", den frågan har Shazam fått 50 miljarder gånger.

Äntligen torsdag igen och ett nytt avsnitt av allas favoritpodd Macradion finns nu att avnjutas i valfri poddspelare.

Ett förslag ligger nu på bordet hos kongressen där utgången kan betyda slutet för förinstallerade appar på våra smartphones.

Den ZAGG-ägda skärmskyddtillverkaren InvisibleShield lanserar nu ett skärmskydd som känns som papper mot Apple Pencil-toppen.

Under WWDC presenterade äntligen Apple möjligheten för tredjepartstillverkare att implementera Siri i deras produkter men redan nu klagar Sonos på den efterlängtade funktionen.