Gurman: Nya MacBook Pro-modeller kan komma redan i sommar

Går du och väntar på en ny MacBook Pro 16" med Apple Silicon så kanske väntan är över redan i sommar.

Det är Apple-läckaren Mark Gurman som idag meddelar att Apple planerar att släppa en ny 14" och 16" MacBook Pro redan i sommar. Datorerna skall komma med en uppföljare till M1-processorn som kommer ha en 10-kärnig CPU och det kommer att gå att välja på en 16- eller 32-kärnig GPU. Nästa MacBook Pro kommer även ha stöd för upp till 64GB RAM istället för nuvarande modeller som max kan ha 16GB RAM. Modellen kommer ha en ny design och den kommer ha HDMI-port, SD-kortsläsare och en laddkabel med MagSafe.

Sist men inte minst nämner Gurman även att Apple jobbar på en ny MacBook Air som kommer i slutet av året samt en helt ny Mac Pro, en kraftfullare Mac Mini och en ersättare till den nuvarande Intel-baserade iMac 27".

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: Bloomberg

Skriven av Marcus Attefors

Tiden går fort och ibland glömmer man bort hur gamla iOS-versioner faktiskt var att använda och mycket av det vi tar för givet idag fanns inte då.

Årets WWDC är avklarad och självklart är det huvudrollen i dagens avsnitt av Macradion. Känslorna visar sig när flera drömmar inte uppfylldes men det snappades även upp några godbitar.

Trådlösladdning i en powerbank kan det verkligen vara så smidigt som det låter? Idag skall vi ta reda på det.

Target Display Mode var något som uppskattades och fungerade med iMac-datorer mellan 2009-2014. macOS Monterey kommer erbjuda en liknande lösning med AirPlay.

Att en MacBook Pro skulle visas under WWDC var det många som trodde - inklusive de som arbetar med Apples YouTube-konto.

Det visades inte upp några nya coola spel på WWDC men nu när ridån har åkt ned och dimman har lagt sig så får vi lite spel-relaterade nyheter från Apple trots allt.