iPhone och iPad kan meddela om den hör någon hosta eller gråta

Ljudigenkänning är en av de senare hjälpmedelsfunktionerna till iPhone och den kan meddela om den hör allt från brandlarm till husdjur.

Apples support-kanal på YouTube har släppt en video för att visa hur ljudigenkänning fungerar. Ett hjälpmedel för alla med nedsatt hörsel. För att starta ljudigenkänning går man in i inställningar > hjälpmedel > ljudigenkänning och justerar reglaget.

Där kan man sedan justera vilka av de tretton ljuden som ens iPhone eller iPad ska känna igen. När ett av ljuden hörs kommer det att komma upp en notis som varnar vilket ljud som hörts. Det man får tänka på är att man inte längre kan använda ”Hej Siri” med ljudigenkänning igång.

Skriven av Marcus Larsson

Från och med denna vecka kommer Macradion att släppas på måndagar framöver och nu sparkar vi igång veckan med ett helt nytt avsnitt.

Vi har alla ställt oss frågan "vad är det här för låt?", den frågan har Shazam fått 50 miljarder gånger.

Äntligen torsdag igen och ett nytt avsnitt av allas favoritpodd Macradion finns nu att avnjutas i valfri poddspelare.

Ett förslag ligger nu på bordet hos kongressen där utgången kan betyda slutet för förinstallerade appar på våra smartphones.

Den ZAGG-ägda skärmskyddtillverkaren InvisibleShield lanserar nu ett skärmskydd som känns som papper mot Apple Pencil-toppen.

Under WWDC presenterade äntligen Apple möjligheten för tredjepartstillverkare att implementera Siri i deras produkter men redan nu klagar Sonos på den efterlängtade funktionen.