Siri hintar om att Siri Remote får Hitta-stöd

Idag går det att förbeställa Apple TV och även den nya Siri Remote och det kan vara så att vi kan pinga vår fjärrkontroll.

Vi har länge hoppats på att fjärrkontrollen till Apple TV skall gå att hitta genom att fråga Siri vart den är eller pinga den via Hitta-appen. Detta kanske blir verklighet då Siri verkar skvallra lite om det. Om vi frågar Siri vart vår fjärrkontroll befinner oss så får vi svaret:

Detta kan betyda att Apple faktiskt har lyssnat på alla önskemål om att kunna gå in i Hitta-appen och pinga vår Siri Remote som har fått fötter. Vi har inte tidigare kunnat knyta någon fjärrkontroll till våra iCloud-kontot så frågan är om Siri ännu en gång har råkat försäga sig. Gissningsvis kommer detta enbart fungera med den nya Siri Remote som går att förhandsboka idag.

Via Teknikveckan

Skriven av Marcus Attefors

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.

Spotify Hifi verkar få konkurrens av Apple inom kort och dessutom verkar inte priserna förändras med förbättringen i ljudkvalitet.

Att köpa billiga produkter från Kina leder oftast till besvikelse och när de dessutom lovar funktioner så som HomeKit blir hoppet om kvalitet ännu mindre. Men plötsligt så händer det - typ.

Apple har äntligen uppdaterat macOS till version 11.3 där vi får stöd för HomePod i stereo via AirPlay2.