Recension

Linslocket på med Arlo - Essential Indoor Camera

Vi testar Arlos nya övervakningskamera Essential Indoor Camera som kommer med ett linslock som gör att vi slipper känna oss övervakade när vi är hemma.

Många människor känner sig ofta övervakade när dom har en massa övervakningskameror installerade hemma. Arlo har med sin nya kamera installerat ett linslock åt oss som dom kallar för "Privacy Shield" som man med hjälp av geofencing kan få att öppna och stänga av sig självt, beroende på om vi är hemma eller inte.

Installation

När vi öppnar upp kartongen har vi kameran, ett fäste så vi kan montera kameran på väggen samt en relativt lång strömsladd. Det medföljer även ett fäste för att skruva upp kameran på väggen. Vi hade hoppats på ett uttag med USB-C men Arlo verkar vilja köra vidare på den gamla stenålderskontakten micro-USB. När vi valt vart kameran ska placeras installerar vi Arlos app och följer stegen för att installera kameran vilket är en enkel och snabb installation.

Det tekniska

Essential Indoor Camera är utrustad med en 1080p-kamera som har ett synfält på 130 grader. Den har en statuslampa som lyser blått hela tiden men vi kan i appen välja att stänga av den. Den är även utrustad med en mikrofon och högtalare så vi dels kan höra men även kommunicera med den som är i huset. Kameran kan anslutas antingen via en basstation från Arlo men den kan även installeras fristående men har endast stöd för 2,4 Ghz.
Bildkvaliten är bra och även på natten när det är mörkt får vi en bra kvalitet tack vare kamerans nightvision.

Missa inte vår videorecension av kameran

Privacy Shield

Med det nya linslocket och geofencing i Arlos app kan vi ställa in att när vi lämnat vårt hem öppnas linslocket och när vi närmar oss hemmet och vi kliver innanför dörren så är linslocket stängt, vi slipper då känslan av att vara övervakade.

HomeKit

Trots många kameror från Arlo med HomeKit-stöd får vi tyvärr vänta ett tag innan stödet kommer till Essential Indoor Camera. Arlo har sagt att det är påväg, men tyvärr inget datum. Att det inte är på plats direkt är lite tråkigt då vi har varit med om andra företag som lovat att stöd kommer men som fortfarande lyser med sin frånvaro när det kommer till HomeKit. Dock har Arlo fler kameror med HomeKit-stöd så förhoppningsvis dröjer det inte allt för lång tid innan det kommer.

Sammanfattning

Arlo Essential Indoor är en bra inomhuskamera med ett linslock som gör att man slipper känna sig övervakad i sitt egna hem. Men trots att Arlo har sagt att vi ska få stöd för HomeKit blir vi ändå besvikna när kameran inte vid första installation kommer in i HomeKit, något som Arlo verkligen borde ha löst vid release. Men på det stora hela så gillar vi kameran och även kvalitén på materialet.

➕ Fördelar

  • Enkel installation

  • Privacy Shield (Linslock)

➖ Nackdelar

  • Inget HomeKit-stöd vid lansering

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Mathias Severyd

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.