SkullCandy HESH ANC - billiga och helt godkända

SkullCandy har släppt ett par hörlurar i budgetklassen som innehåller det mesta som finns i dyrare klasser. Vi tar oss en titt om de kan leverera vad de lovar.

Att försöka göra en rättvis recension när det kommer till budgetklassen är alltid en utmaning. Det finns alltid fler produkter att jämföra med och det är svårare att vara kritisk mot något som har en så billig prislapp. Men vi ska göra vårt bästa.

Komfort & design

HESH ANC har väldigt sköna öronkuddar med memory foam som varken pressar för hårt och är alldeles lagom mjuka. Dessutom är de så lätta att man kan bära dessa i flera timmar utan att känna obehag. Designmässigt är det självklart till stor del plast med en inre bygel i aluminium men eftersom de mestadels består av en matt plast slipper man massor med tråkiga fingeravtryck. De små byglarna till öronkuddarna känns dock väldigt ömtåliga och man får snabbt känslan att en oavsiktlig sittning på dessa i soffa eller säng skulle räcka för att göra sönder dem.

Hörlurarna kopplas trådlöst med Bluetooth 5.0 men det skickas även med en 3.5 millimeters kabel för att koppla till valfri enhet. På höger kåpa sitter fyra knappar för volym, brusreducering och play/paus. De har även stöd för att läggas in i Tiles app som kan hjälpa till att hitta dem om man skulle råka förlägga dem någonstans.

Ljud

SkullCandy har självklart inte dragit ner på trycket i basen för dessa hörlurar och det är även höjdpunkten för HESH ANC. HipHop och annan musik som gör sig bra med tung bas uttrycker sig helt godkänt med dessa hörlurar men man kan höra att högre volymer gör att mellanregister kan bli lite burkigt och är precis på gränsen att skära lite. Men man får tänka på priset och då blir ljudkvaliteten helt godkänd och vi tror de flesta som väljer dessa lär vara nöjda med ljudkvaliteten. Hörlurarna saknar dock EQ och det finns ingen app att justera hörlurarna med så det man köper är det man får. Ljudet läcker ut ganska mycket så man får vara beredd att alla runt en kommer höra vad som spelas i hörlurarna.

Brusreducering

HESH ANC med sina skönt åtsittande kåpor maskerar redan mycket ljud utan någon digital hjälp och när man trycker igång dess brusreducering märker man att den har svårt att tysta en hel del ljud. Det kan vara skönt att ha igång brusreduceringen i befolkade miljöer där den kan lindra lite i miljöer med mycket samtal men den har lite svårare att tysta högre ljud. Man märker även att trycket i basen försvinner något med brusreducering igång vilket är lite märkligt. Det finns även en inställning för att förstärka omgivningsljud som är riktigt bra om man är ute och går med trafik runt sig men då gäller det att sänka musiken.

Batteri

Den medföljande USB-C-kabeln passar i porten till HESH ANC och batteritiden är på respektabla 22 timmar med brusreducering igång och utan får man hela 30 timmar. Det finns inget att klaga på där och skulle batteriet gå tomt när de behövs krävs endast tio minuters laddning för att få 3 timmars speltid.

Sammanfattning

HESH ANC har en väldigt bra prislapp med godkänt ljud och en nästan godkänd brusreducering tack vare dess omgivningsljud. Så räcker det för att göra den godkänd? Ja det gör det och främsta anledningen är att de kostar cirka 1 200 kronor och fungerar för de flesta i dagligt användande till musik, film och spel.

➕ Fördelar

  • Bra pris

  • Okej ljud

  • Omgivningsljud

➖ Nackdelar

  • Medioker ANC

  • Plastig

  • Ingen EQ

Tillverkare: SkullCandy
Produkt: HESH ANC
Batteri: 22h med ANC, 30h utan ANC
Laddning: USB-C
Ingår: Tygpåse, USB-C-kabel, 3.5mm ljudkabel
Pris: Cirka 1 200 kronor

Skriven av Marcus Larsson

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.