Base Station Pro - det närmaste en AirPower vi har kommit?

Att ladda våra hörlurar och telefoner kabelfritt börjar bli allt mer utbrett och idag tar vi en titt på Base Station Pro från Nomad.

Marknaden fullkomligt kryllar av laddplattor som vi kan ladda upp våra enheter på men Nomads senaste Base Station Pro känns som det närmaste vi kommit den AirPower som aldrig fick se dagens ljus. Base Station Pro kräver inte att vi placerar vår iPhone på en fast plats utan det går bra att lägga den överallt på den läderklädda mattan.

Hur fungerar det?

Base Station Pro använder sig av deras egna FreePower-teknik och under den läderklädda mattan hittar vi arton spolar som tillsammans gör att vi kan ladda upp till tre enheter samtidigt oavsett vart de placeras på laddaren. Vi kopplar in laddaren med den medföljande USB-C-kabeln som är på hela två meter. Här är vi tacksamma då många andra tillverkare av laddplattor skickar med alldeles för korta kablar. Vi får även med strömadaptern som skall in i väggen och den har stöd för 30W PD.

När laddaren är inkopplad så kan vi ladda vår iPhone i max 7,5W och detta kan vi inte riktigt beskylla Nomad för då det enbart är MagSafe-laddare som stöder trådlös laddning upp till 15W för iPhone.

Så gör den allt de lovar?

Ett av problemen med tidigare trådlösa Qi-laddare som vi har testat är att mobilen måste läggas på exakt rätt ställe annars får den inte laddning. Ett vanligt scenario för undertecknad är att man lägger mobilen på laddplattan och vaknar sedan upp med nästan inget batteri kvar i telefonen då den har glidit eller flyttat sig lite under natten. Detta problem är som bortblåst med Base Station Pro. Oavsett hur vi lägger telefonen så plingar det till och laddningsnotisen dyker upp på telefonen. Det har inte någon som helst betydelse om vi kastar runt två telefoner och ett par AirPods på laddplattan utan laddningen fungerar lika bra ändå.

Men det är ju något som saknas

Att vi nu kan ladda våra telefoner och andra Qi-kompatibla tillbehör samtidigt är ju fantastiskt men det finns en produkt som får stå i hörnet och titta på lite ledsamt - Apple Watch. Base Station Pro har ingen hållare för Apple Watch så vi måste ladda upp vår klocka på en separat laddare vilket är lite tråkigt. Här hade det verkligen varit en komplett laddare om de hade byggt in även en laddare för Apple Watch. Men vi har pratat med Nomad om detta och de har meddelat att de kommer att lansera en hållare för Apple Watch som man kan få kostnadsfritt om man äger en Base Station Pro. Det kräver dock fortfarande att man använder sin egna Apple Watch-laddare men det känns ändå som en bra lösning.

Sammanfattning

Base Station Pro är nästan allt som vi hade hoppats på med AirPower och vi är inte besvikna. Det är otroligt skönt att bara kunna slänga ned sina prylar på mattan och veta att de börjar ladda utan att de skall behöva placeras korrekt. Base Station Pro känns och är en premiumprodukt med allt från den läderklädda laddmattan till övrig konstruktion som är genomgående i metall. Är du ute efter en laddplatta och är villig att betala lite mer så kan vi inget annat än att rekommendera denna. Prislappen ligger i skrivande stund på 1 790 kronor.

➕ Fördelar

  • Grym laddteknik

  • Snygg och stilren

➖ Nackdelar

  • Ingen möjlighet att ladda Apple Watch

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.