Satechi lanserar fjärrkontroller till Mac och iPad

Satechi har lanserat två nya fjärrkontrollen men de är inte till Apple TV utan skall användas till vår Mac och iPad.

Det handlar om två nya produkter och de heter R1 Bluetooth Presentation Remote och R2 Bluetooth Multimedia Remote Control. Den första kontrollen R1 är till för presentationer och med den kan du enkelt byta mellan slides, använda som pekdon tack vare en inbyggd laser, ta upp virtuellt tangentbord och släcka skärmen. Kontrollen kommunicerar via Bluetooth 5.0 och har en räckvidd på cirka 10 meter. Batteritiden ligger på upp till sex månader och när batteriet tar slut laddas den upp via USB-C. Vi har ännu inte sett något svenskt pris men det borde landa runt 500 kronor då den kostar 44,99 dollar på Satechis hemsida.

R2 satsar mer på media och med fjärrkontrollen hittar vi knappar för Play/Pause, volym upp/ned, hemknapp, Siri-knapp, mute och en knapp för att ta fram ett virtuellt tangentbord. Fjärrkontrollen har även ett presentationsläge så vi kan använda den för att hoppa mellan slides i bland annat PowerPoint och Keynote. Båda kontrollerna fungerar till Mac och iPad och prislappen för R2 är densamma som för R1, 44,99 dollar.

Via AppleInsider

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.