Benchmarks talar för att iPhone 12 kan vara nedklockad

Batteristorlekarna har läckt ut för iPhone 12 Mini och iPhone 12 vilket kan vara anledningen till att vi ser tidiga testresultat som är lite sämre än väntat i olika benchmarks.

Antutu har fått in benchmarks på Apples senaste chip A14 som sitter i både iPad Air och iPhone 12-serien. Resultaten visar sig skilja lite och detta kan bero på att Apple har valt att nedklocka chippet i iPhone 12 för att spara in på batteridriften. Batteristorleken har även läckt ut för iPhone 12 Mini och iPhone 12 vilket visar på 2,227mAh i Mini och 2,815 mAh i storebror iPhone 12.

Även om det är för tidigt att veta om dessa benchmarks går att lite på så är det lite märkligt att iPhone 11 har ett försprång i grafikkort enligt Antutu. Men det kan mycket väl vara så att Apple valt att även nedklocka den då vi sällan behöver all den prestandan i vår iPhone. Men det man inte får glömma är att A14 kommer med så mycket mer fördelar än bara ren processorkraft och grafik. Som Apple berättade när iPhone 12 presenterades så görs det 11 biljoner beräkningar varje sekund som bland annat ser till att det blir snygga foton och att vi får Dolby Vision i videoinspelningar.

Bilder/via: Phonearena

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Skralt i plånkan nu i jultider? Just nu kan man via Shazam få upp till fem månader Apple Music helt gratis.

Sugen på en 99mac-kopp eller varför inte en mysig tjocktröja från Macradion? Nu kör vi Black Friday med 25% rabatt.

Äntligen fredag och äntligen Black Friday! Årets största REA-dag är här och Webhallen är redo – är du redo?!

Apples julerbjudande sträcker sig från idag till måndag och vid köpet av en utvald produkt får man presentkort att använda i Apple Store.

Apple ger inte upp hoppet på Touch Bar som har gett mixade känslor sedan det introducerades för fyra år sedan. Senaste patentet visar ett sätt att få bukt på ett av dess bekymmer åtminstone.

Om du har letat efter en adapter som stödjer två externa skärmar med 4K och 60Hz genom USB-C så är den äntligen här.