Benchmarks talar för att iPhone 12 kan vara nedklockad

Batteristorlekarna har läckt ut för iPhone 12 Mini och iPhone 12 vilket kan vara anledningen till att vi ser tidiga testresultat som är lite sämre än väntat i olika benchmarks.

Antutu har fått in benchmarks på Apples senaste chip A14 som sitter i både iPad Air och iPhone 12-serien. Resultaten visar sig skilja lite och detta kan bero på att Apple har valt att nedklocka chippet i iPhone 12 för att spara in på batteridriften. Batteristorleken har även läckt ut för iPhone 12 Mini och iPhone 12 vilket visar på 2,227mAh i Mini och 2,815 mAh i storebror iPhone 12.

Även om det är för tidigt att veta om dessa benchmarks går att lite på så är det lite märkligt att iPhone 11 har ett försprång i grafikkort enligt Antutu. Men det kan mycket väl vara så att Apple valt att även nedklocka den då vi sällan behöver all den prestandan i vår iPhone. Men det man inte får glömma är att A14 kommer med så mycket mer fördelar än bara ren processorkraft och grafik. Som Apple berättade när iPhone 12 presenterades så görs det 11 biljoner beräkningar varje sekund som bland annat ser till att det blir snygga foton och att vi får Dolby Vision i videoinspelningar.

Bilder/via: Phonearena

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Nästa stora dramafilm från Apple verkar innehålla det som krävs för en Oscar och Apple själva verkar tro det som ser till att släppa den precis lagom tills det är dags att nominera.

Är du inte helt sugen på att lägga en bit över 4 000 för Magic Keyboard till iPad Pro? Vi har spanat in Brydge Pro+ som kostar ungefär hälften av den summan.

Ming-Chi Kuo har enligt sina källor en tidsram om när det kommer nydesignade MacBooks från Apple och tyvärr kommer vi att få vänta lite.

Senaste rykten delar upp iPad Pro-serien till två separata släpp. Där den ena ska få miniLED och den andra OLED.

Trött på att lamporna inte anpassar sig till ljuset ute? Nu är det problemet borta om du har Philips Hue.

December närmar sig med stormsteg och nu är det inte många dagar kvar tills vi drar igång vår alldeles egna julkalender.