Apple presenterar HomePod Mini

Först ut på eventet var Apples högtalare HomePod Mini och den ska leverera samma kvalitet som storebror i en mindre förpackning.

Första ut på eventet var HomePod Mini och den kommer drivas av chippet S5 som sitter i Apple Watch SE. Den ser till att två diskanter och en bas drivs och kommer även känna av vart man befinner sig tack vare Ultra wideband (UWB) och genom att närma högtalaren med sin iPhone lyser den upp och visar exakt vad som spelas i högtalaren. Den levererar 360-ljud precis som sin storebror.

Med två HomePod Mini får man stereoljud och det går även att kommunicera med familjens övriga Apple-enheter genom Siri eller så kommunicerar en HomePod Mini med familjemedlemmen som befinner sig i samma rum. Apple trycker på integritet genom att inte spara några inspelningar och använder sig av kryptering i Homekit. Den släpps sjätte november för 99 dollar.

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
46 svar

Apples julerbjudande sträcker sig från idag till måndag och vid köpet av en utvald produkt får man presentkort att använda i Apple Store.

Apple ger inte upp hoppet på Touch Bar som har gett mixade känslor sedan det introducerades för fyra år sedan. Senaste patentet visar ett sätt att få bukt på ett av dess bekymmer åtminstone.

Om du har letat efter en adapter som stödjer två externa skärmar med 4K och 60Hz genom USB-C så är den äntligen här.

Adaptivt ljus i HomeKit ökar tillgängligheten med Aqara som nu går in i beta med funktionen och låter kunder testa på det i Kina.

Är du ute efter lite smarta högtalare med AirPlay 2-stöd så kan du från och med idag spara lite pengar om du köper Sonos.

Då var det dags för ett nytt avsnitt av Macradion och denna gång går vi igenom sjukhusbelysning och de nya M1-datorerna.