Apple presenterar HomePod Mini

Först ut på eventet var Apples högtalare HomePod Mini och den ska leverera samma kvalitet som storebror i en mindre förpackning.

Första ut på eventet var HomePod Mini och den kommer drivas av chippet S5 som sitter i Apple Watch SE. Den ser till att två diskanter och en bas drivs och kommer även känna av vart man befinner sig tack vare Ultra wideband (UWB) och genom att närma högtalaren med sin iPhone lyser den upp och visar exakt vad som spelas i högtalaren. Den levererar 360-ljud precis som sin storebror.

Med två HomePod Mini får man stereoljud och det går även att kommunicera med familjens övriga Apple-enheter genom Siri eller så kommunicerar en HomePod Mini med familjemedlemmen som befinner sig i samma rum. Apple trycker på integritet genom att inte spara några inspelningar och använder sig av kryptering i Homekit. Den släpps sjätte november för 99 dollar.

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
27 svar

M. Night Shyamalans psykologiska thrillerserie Servant släpptes i november förra året till Apple TV+ och snart är säsong två här.

Apple fortsätter att göra sin streamingtjänst Apple TV+ tillgänglig på fler plattformar och nu hittar den snart in i våra spelkonsoler.

Det är många som i skrivande stund har beta-versionen av iOS 14 på sin mobiltelefon och i den här guiden går vi igenom hur man får in sin säkerhetskopia på sin nya iPhone.

Då var det dags för ännu ett avsnitt av Macradion och denna vecka är det iPad och iPhone på schemat.

Tom’s Guide testar batteritiden på både iPhone 12 och iPhone 12 Pro och bekräftar det vi redan vet om 5G - att det drar ström.

iPhone 12 Pro Max är större och bättre men batteritiden verkar bli detsamma som föregångaren.