Recension: MX Anywhere 3 är musen vi har med oss överallt

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Design och ergonomi

Logitech MX Anywhere 3 är en mindre, mer kompakt mus som är enkel att ha med sig oavsett om det är i datorväskan, ryggsäcken eller jackfickan. Undertecknad har sedan tidigare haft dåliga erfarenheter av mindre möss då de efter någon timmes användande gör att man blir trött i handen. När vi öppnade kartongen till MX Anywhere 3 så slogs vi av hur liten den var och blev även lite oroliga för att även denna skulle vara jobbig att använda i längre perioder. Oron var dock obefogad för här har det lagts ned tid på att göra även mindre möss riktigt bekväma att arbeta med. MX Anywhere 3 för Mac finns i en färg och det är ljusgrått. Färgen passar utmärkt in i vår befintliga Mac-miljö och den är både stilren och snygg.

Vad har den för funktioner?

Undertecknad har tidigare testat Logitech MX Master 3 och en av sakerna som jag verkligen älskade med den musen var scrollningshjulet. I MX Anywhere 3 hittar man även där MagSpeed-hjulet som gör att det går att scrolla över 1 000 rader per sekund. Scrollar vi sakta så känns de små hacken men om vi ökar hastigheten så växlar musen automatiskt över till hyperfast-läget. Det finns även en knapp vid scrollningshjulet om man vill växla manuellt. På vänstra sidan av musen finns det två knappar som kan användas på flera sätt. Om man vill scrolla horisontellt går det att hålla in en av knapparna på sidan samtidigt som man scrollar. Med det tillhörande programmet Logitech Options går det att programmera om knapparna. Det går till exempel att ha dem för att gå bakåt och framåt bland hemsidor eller använda dem för att ångra inmatningar i Excel.

Vi rekommenderar verkligen att ni laddar ned mjukvaran för där kan man programmera varje knapp på musen och bestämma exakt hur musens knappar skall agera beroende på vilket program som används. MX Anywhere kommunicerar via Bluetooth och en full laddning av batteriet ger upp till 70 dagars användning, laddningen sker via USB-C. På undersidan av musen finns en knapp som gör att man enkelt kan växla mellan olika enheter och detta fungerar väldigt bra. Vi parade musen med vår MacBook Pro, iMac och iPad Pro och det går väldigt snabbt att hoppa mellan de olika enheterna.

Skillnaden på de två olika modellerna

Det finns två olika modeller av MX Anywhere 3, där den ena heter MX Anywhere 3 och den andra MX Anywhere 3 för Mac. Skillnaderna mellan dessa är att Mac-versionen enbart finns i ljusgrått och att det inte följer med någon Unifying™ USB-dongel då samtliga moderna Mac-datorer har inbyggd Bluetooth.

Sammanfattning

Logitech MX Anywhere 3 kommer få hänga med oss på varenda möte, på resor och alltid ha en speciell plats i vår datorväska. Den lilla kompakta musen kommer fullspäckad med funktioner och Logitech har lyckats göra både en liten och ergonomisk mus som vi utan problem kan använda en hel arbetsdag. Vi behöver inte heller tänka på att ha med oss en musmatta i väskan då denna lilla rackare klarar mer eller mindre alla ytor utan problem, till och med glasbord. Vi kan inget annat än att rekommendera MX Anywhere 3 och att den smälter in i vår Apple-miljö är helt klart ett plus.

➕ Fördelar

  • Bekväm under längre perioder

  • Bra batteritid

  • Enkelt att hoppa mellan flera enheter

➖ Nackdelar

  • Går bara att köpa i en färg i Mac-versionen

Namn
Logitech Anywhere 3 för Mac
Tillverkare
Logitech
Funktioner
Bluetooth, upp till 70 dagars batteritid, MagSpeed-scrollhjul, hyperfast-läge för snabb scrollning
Anslutning
Bluetooth BLE
Strömförsörjning
Laddning via USB-C, en minuts laddning ger tre timmars användning
Pris
999 kronor
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

I det senaste ryktena påstår den här tidningen veta både vad chippen heter och vilka Mac-datorer de kommer att sitta i.

Bose Frames Tempo är de snabba brillorna som är här för din löprunda eller cykeltur men frågan är om de är värt det.

Hörlurar är en djungel utan dess like och att välja rätt hörlurar är ganska svårt. Idag skall vi ta en titt på Sonys senaste skapelse Sonys WH-1000XM4.

Om du tycker att Apple Pencil är lite för dyr så har du ett nytt alternativ från bolaget Zagg.

Drömmer du om Philips Ambilight men valt fel TV eller har svårt att separeras från din gamla trotjänare? Nu har Philips löst problemet med Hue Gradient Lightstrip så att du kan få synkande ljus från vilken enhet som helst. Vi tar en titt och ser vad den levererar.

För dem som ogillar den välkända stammen på AirPods kan kanske glädjas av att det ryktas om att Apple jobbar på en design utan den.