Apple tar ännu ett patent på Face ID till Mac

Face ID är bland det bästa sedan skivat bröd men än så länge har den fantastiska tekniken inte dykt upp i våra datorer.

Men Apple har tagit ännu ett patent på Face ID till Mac som sidan Apple World Today har hittat. I patentet framgår det att användaren, precis som på iPhone och iPad Pro kan använda ansiktet som autentisering för att låsa upp datorn och fylla i lösenord automatiskt. Men de verkar även ha tagit det hela steget längre genom att låta datorn utföra vissa åtgärder beroende på användarens blick.

“In some embodiments, an electronic device optionally determines a gaze location in a user interface, and optionally performs an action in accordance with the determination.”

Detta kan till exempel handla om att personer med en funktionsnedsättning skulle kunna använda datorn enklare genom att använda ögonen till att öppna program och mycket mer. Att Face ID skulle komma till Mac känns lika säkert som att det släpps en ny iPhone varje höst men frågan är bara när det kommer.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: AppleWorldToday

Skriven av Marcus Attefors

Drömmer du om Philips Ambilight men valt fel TV eller har svårt att separeras från din gamla trotjänare? Nu har Philips löst problemet med Hue Gradient Lightstrip så att du kan få synkande ljus från vilken enhet som helst. Vi tar en titt och ser vad den levererar.

För dem som ogillar den välkända stammen på AirPods kan kanske glädjas av att det ryktas om att Apple jobbar på en design utan den.

För er som har märkt att Måndagsquizet uteblev idag försöker vi plåstra såren lite med en demonstration av Apples första dator.

Den här veckan recenserade vi den efterlängtade iPad Air och packade upp höstens första leverans av iPhone 12.

Skippar du årets iPhone men vill kunna njuta av de nya bakgrundsbilderna så finns de att ladda ner här.

De som är rädda om sina skal gör rätt i att ta av dem innan de laddar med MagSafe om de vill undvika att märka dom med en cirkel runt loggan.