Apple tar ännu ett patent på Face ID till Mac

Face ID är bland det bästa sedan skivat bröd men än så länge har den fantastiska tekniken inte dykt upp i våra datorer.

Men Apple har tagit ännu ett patent på Face ID till Mac som sidan Apple World Today har hittat. I patentet framgår det att användaren, precis som på iPhone och iPad Pro kan använda ansiktet som autentisering för att låsa upp datorn och fylla i lösenord automatiskt. Men de verkar även ha tagit det hela steget längre genom att låta datorn utföra vissa åtgärder beroende på användarens blick.

“In some embodiments, an electronic device optionally determines a gaze location in a user interface, and optionally performs an action in accordance with the determination.”

Detta kan till exempel handla om att personer med en funktionsnedsättning skulle kunna använda datorn enklare genom att använda ögonen till att öppna program och mycket mer. Att Face ID skulle komma till Mac känns lika säkert som att det släpps en ny iPhone varje höst men frågan är bara när det kommer.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: AppleWorldToday

Skriven av Marcus Attefors

Vi tar en titt på vad vi tror är marknadens billigaste HomeKit-kompatibla övervakningskamera från Eufy Security.

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!