Recension: Vi tar oss en titt på ALOGIC USB-C Fusion ALPHA 5-in-1 Hub

Något som de flesta med en modern Mac-dator har fått lära sig är att man inte kommer långt idag utan en hubb eller docka som många även kallar det.

Vi har sedan tidigare testat ett par olika hubbar från bland annat Satechi men idag skall vi spana in ALOGIC USB-C Fusion ALPHA 5-in-1 Hub.

Färger som matchar

Något som är viktigt för många Apple-användare är att det skall vara stilrent, matcha och inte finnas några obskyra skrikiga färger på våra tillbehör. Som tur är vet ALOGIC om detta och har därför gett sin hubb den numera klassiska färgen rymdgrå. Hubben har ett kompakt format och sladden mellan hubb och dator är i perfekt längd - inte för lång eller för kort. Den känns dock lite ihålig och lätt men med tanke på att den bara ska ligga på skrivbordet och göra vårt liv lite enklare så är det helt okej.

Vad kan vi koppla in?

ALOGIC USB-C Fusion ALPHA är en 5-i-1-hubb där vi först kopplar in den till vår dator via USB-C. På själva hubben hittar vi en HDMI-port som klarar [email protected], en USB-C 3.1 Gen 1 (5Gbps) som kan ge oss 100W strömförsörjning. Vi har även två USB-A 3.1 Gen 1 (5Gbps) med BC 1.2-laddning och sist ett hederligt ethernetuttag om vi inte vill köra WiFi.

Fungerar den bra?

Vi har använt hubben varje dag i lite över en månad och än så länge har vi inte haft några problem med att vår inkopplade skärm eller externa diskar har tappat anslutning eller strulat på något sätt. Det är som Apple brukade säga "It just works" och det är precis så vi vill ha det med dessa tillbehör. Vi som jobbar mycket med videoredigering och ofta skall flytta tunga videoklipp från kamera till dator saknar en minneskortsläsare. Vi hade gärna även sett att den klarade [email protected] men då hade hubben förmodligen behövt bli lite större än vad den är idag.

Sammanfattning

ALOGIC USB-C Fusion ALPHA 5-in-1 Hub är en prisvärd och stabil hubb som passar utmärkt i vårt Apple-hem. Den är liten och diskret och gör jobbet med bravur till en relativt låg prislapp på 799 kronor. Vill du läsa mer om hubben eller beställa en så går det att göra hos bland annat Lifestylestore.

➕ Fördelar

  • Liten och snygg design

  • Den är stabil och pålitlig

  • Relativt låg prislapp

➖ Nackdelar

Recensionsexemplar från Lifestylestore

Skriven av Marcus Attefors

Vi tar en titt på vad vi tror är marknadens billigaste HomeKit-kompatibla övervakningskamera från Eufy Security.

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!