Ryssland kan tvinga Apple att sänka App Stores avgifter till tjugo procent

Ryssland lämnar in ett förslag som kan tvinga Apple och Google att sänka sina avgifter. Utöver ett tak på 20 procent så vill de även att nästan 7 procent av den avgiften ska gå till utbildning.

Reuters rapporterar om att ett förslag har lämnats fram till Rysslands parlament om att sänka avgifterna som bland annat Google och Apple tar för appar. Förslaget handlar om att sätta ett ett tak på 20% i avgifter. Ryssland har redan tidigare dömt Apple skyldiga i en utredning om konkurrenshämmande för föräldrakontroll i appar från tredjepartsutvecklare. Utöver förslaget att ta ut endast 20 procent i avgifter innehåller det också förslaget att en tredjedel av dessa avgifter skall gå till att utbilda IT-specialister.

Det skulle resultera i en mer än en halvering av nuvarande avgifter som både Google och Apple tar ut för att använda deras affärer till att sälja appar. Förslaget tar även upp att möjliggöra för andra att distribuera appar genom tredjepartsbutiker på iOS, likt det som Epic Games vill få igenom. Förslaget har ju dock lämnats in från endast en lagstiftare och även om det röstas igenom rör det bara Ryssland och Apple skulle säkert stoppa försäljning i landet innan det blev verklighet. Men med ytterligare utredningar från både EU och USA så börjar det onekligen bli tufft för Apple och andra aktörer att lyckas bibehålla avgifterna på 30 procent.

Via: 9to5mac
Bild: iPhones.ru

Kommentarer
4 svar

Med nya iMac lanserade Apple ett nytt Magic Keyboard med Touch ID och nu går det att köpa löst.

Att ha ren och fräsch luft hemma blir allt mer populärt och idag visar IKEA upp sin senaste serie som heter STARKVIND.

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.