Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Zara Larssons musik är bortplockad från Apple Music i Kina

Zara Larsson var ansiktet utåt åt Huawei men efter kritik valde hon att avsluta samarbetet och nu är hennes musik borta från Apple Music i Kina.

Under 2019 valde Zara Larsson att göra reklam för det kinesiska teknikbolaget Huawei och blev deras ansikte utåt. För ett par veckor sedan blev samarbetet mellan Zara Larsson och Huawei väldigt kritiserat och hon valde då att dra sig ur. När hon i början av augusti medverkade i TV4:s Nyhetsmorgon sade hon:

Även om Huawei menar att de inte har någon kopplingar till det så är det svårt att bevisa eller motbevisa. Vi vet att kinesiska staten, det är ju ingen snäll stat och jag vill ju inte stötta det de gör.

Att Zara drog sig ur verkar inte helt uppskattat och inte heller hennes uttalande då hennes musik nu är bortplockad från Apple Music i Kina. Flera andra streamingtjänster i Kina verkar dock ha kvar hennes musik i skrivande stund men det återstår att se om den kommer att vara det. Det känns orimligt att Huawei som enskilt bolag skulle ha sådan påverkan på Apple att de tar bort musiken från sin plattform så det är nog inte helt omöjligt att kinesiska staten har ett finger med i spelet här.

Källa SVT
Tack till alla som har tipsat!

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.