Zara Larssons musik är bortplockad från Apple Music i Kina

Zara Larsson var ansiktet utåt åt Huawei men efter kritik valde hon att avsluta samarbetet och nu är hennes musik borta från Apple Music i Kina.

Under 2019 valde Zara Larsson att göra reklam för det kinesiska teknikbolaget Huawei och blev deras ansikte utåt. För ett par veckor sedan blev samarbetet mellan Zara Larsson och Huawei väldigt kritiserat och hon valde då att dra sig ur. När hon i början av augusti medverkade i TV4:s Nyhetsmorgon sade hon:

Även om Huawei menar att de inte har någon kopplingar till det så är det svårt att bevisa eller motbevisa. Vi vet att kinesiska staten, det är ju ingen snäll stat och jag vill ju inte stötta det de gör.

Att Zara drog sig ur verkar inte helt uppskattat och inte heller hennes uttalande då hennes musik nu är bortplockad från Apple Music i Kina. Flera andra streamingtjänster i Kina verkar dock ha kvar hennes musik i skrivande stund men det återstår att se om den kommer att vara det. Det känns orimligt att Huawei som enskilt bolag skulle ha sådan påverkan på Apple att de tar bort musiken från sin plattform så det är nog inte helt omöjligt att kinesiska staten har ett finger med i spelet här.

Källa SVT
Tack till alla som har tipsat!

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

Disney+ har äntligen kommit till vårt avlånga land och nu inleder dem ett samarbete med Sonos.

Snart kommer en recension på senaste Apple Watch men fram tills dess så får ni nöja er med en quiz. Ta på sportbandet så kör vi!

Alla känner vi igen den gamla klassiska skrivbordslampan med rörligt stativ som suttit på vart och vartannat skrivbord sedan 70-talet. Detta är ett iPad-stativ med samma princip.

Det ser mörkt ut för xCloud till Xbox på våra iOS och iPadOS-enheter men vi kommer inom kort kunna strömma våra spel till vår iPhone eller iPad.

I veckan var det ett kärt återseende i Macradion och den minsta iPhone 12 har döpts. Mycket har recenserats och vårt smarta hem fick tillskott.

Namnet "iPhone 12 Mini" dök upp för första gången förra veckan och nu verkar det som att det faktiskt blir det officiella namnet på Apples minsta iPhone 12-modell.